fbpx

Maxi Prest oferta termopane 2020

Icon Scrie un comentariu

calarasi interviu

Comuna Călărași are aprobat bugetul pe acest an, unul mai mare față de anii precedenți, o bună parte a banilor vor merge pe investiții.

Primărița Mirela Vereș spune că vor fi prioritare proiectele pe infrastructură, reabilitarea dispensarului medical, iluminatul public dar și siguranța cetățenilor prin introducerea a 10 camere video de mare rezoluție la intrările și ieșirile din comună.

Vor continua cele două proiecte mari de asfaltare, finanțate pe fonduri europene, modernizarea infrastructurii rutiere agricole pe 10,6 km și modernizarea străzilor din Călărași pe o lungime de 5,6 km.

Cu bani guvernamentali în această vară, cel mai probabil în luna iunie se vor încheia și lucrările pe drumul comunal Călărași Gară-Câmpia Turzii.

Există și o propunere de accesare fonduri pentru modernizarea iluminatului stradal și înlocuirea actualelor corpuri de iluminat cu altele economice cu LED, s-a trecut la prima fază de achiziție și proiectare a sălii de sport din Călărași, la ora actuală copiii desfășurându-și activitatea într-o sală cu condiții improprii practicării sportului.

„Anul trecut, am reușit să finanțăm, cultura, sportul și cultele religioase, prin fonduri nerambursabile de la bugetul local în sumă de 50.000 lei. Cam 10% din bugetul local a fost destinat capitolului – învățământ, anul acesta dorim să creștem suma deoarece fiecare unitate de învățământ va avea nevoie de reparații și modernizări. În același context în 2020, dorim să edificăm o sală de sport pentru Școala Gimnazială de la Călărași, elevii de acolo practicând orele de educație fizică în condiții improprii” explică Mirela Vereș.

O altă dorință a primăriței este continuarea proiectelor și implicit a investițiilor în infrastructura rutieră, în acest scop vor fi amenajate și reabilitate parcările și aleile de acces în zona blocurilor.

Administrația locală intenționează în acest an să repare două încăperi care au fost utilizate pentru PSI iar alta funcționa pe post de lăptărie, acestea vor primi destinația de locuințe de necesitate, pentru cazuri sociale sau violență domestică.

De asemenea a fost identificat un spațiu de carantinare în cazul persoanelor depistate cu coronavirus care este în curs de amenajare.

Nu în ultimul rând comuna Călărași va avea internet gratuit în spațiile publice, în șase locații, câte două în fiecare sat.

Se va extinde și rețeaua de energie electrică la Bogata, unde există o stradă neelectrificată cu case construite recent.

Vezi mai jos video-interviul, integral:

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator