fbpx
Scrie un comentariu

lascau felicitari

Veteranul de război Ioan Lascău, din localitatea Luncani comuna Luna, a fost sărbătorit la aniversarea a 108 ani de viață, de către oficialii Primăriei Luna și ai Bazei Aeriene ”General Emanoil Ionescu”.

Am avut deosebita plăcere de ai ura un sincer şi călduros " La mulţi ani!" domnului Ioan Lascău la împlinirea onorabilei vârste de 108 ani.

Un om simplu, modest dar cu o bunătate aparte, a luptat în cel de-al doilea Război Mondial pentru apărarea graniţelor ţării.

Vă salutăm cu respect domnule veteran Ioan Lascău şi vă dorim exact ce ne-aţi urat şi dumneavoastră, numai sănătate şi bucurii alături de cei dragi!” transmit reprezentantii bazei aeriene.

Ioan Lăscău a luptat pe Frontul de Est, trecând prin Tighina, Tiraspol şi ajungând până la Odessa, fiind încadrat soldat la o companie de branduri. A cunoscut adevăratul sens al cuvântului „război” rezistând timp de 6 săptămâni în tranşeele de pe linia întâi.

În toamna anului 1943 contingentul a fost retras de pe aliniamentul Odessa pe aliniamente progresive până la Luncani, unde a participat activ la camuflarea poziţiilor împotriva atacurilor aviaţiei germane.

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator