fbpx

CristianMatei 28iul

Avram Gal

CristianMatei 28iul

Adrian Mischian PMP Campia Turzii

Adrian Mischian PMP Campia TUrzii

PSDTurda Ciortea 30iulie

WhatsApp Image 2020 07 30 at 14.56.02 1

Banner 1 Turda News HD

Banner 1 Turda News HD

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

roman interviu

Vineri se va adopta bugetul de venituri și cheltuieli al comunei Viișoara pentru acest an.

Conform datelor furnizate de administrația locală acesta este ceva mai mare decât în anul precedent și se cifrează la aproximativ 20 milioane de lei.

Din suma respectivă, 64% va fi destinată secțiunii de dezvoltare și 36% pentru funcționare.

Primarul Ioan Roman a declarat pentru TurdaNews că aproximativ 9 miliarde de lei vechi vor merge către reparații pe DC 61 în Urca dar și pentru reabilitarea trotuarelor, pe fonduri europene pe Măsura 7.2 mai sunt de realizat cei 5 km. de drumuri la Viișoara și Urca, societatea de Drumuri și Poduri ce aparține de Consiliul Județean Cluj a pierdut contractul cu primăria viișoreană, mai exact acesta a fost reziliat pe motiv că nu s-au achitat de prevederile contractuale.

„Este puțin spus faptul că este o firmă neserioasă, Regia de Drumuri și Poduri Județene Cluj, trebuia să realizeze încă anul trecut cei 5 km. de drumuri, nu s-au ținut de contract, motiv pentru care pe 5 februarie am reziliat contractul cu ei. Vorbim de o sumă de peste 30 miliarde de lei, urmează un lucru foarte greu, o expertiză a lucrărilor efectuate, după aceea vom reproiecta lucrările care au mai rămas de executat….la începutul verii vom scoate la licitație pe SICAP…noi sursa de finanțare o avem asigurată,  nu avem nici un leu restanță” explică primarul Ioan Roman.

Un alt proiect important este cel de restaurare și dotare cămine culturale la Viișoara și Urca. O lucrare evaluată la 540.00 euro, la căminul de la Urca au început lucrările, termenul de finalizare este de 18 luni.

O altă investiție este pe GAL, achiziție de tractor multifuncțional, dotare cu calculatoare și programe - în valoare de 5.000 euro.

În derulare se află și proiectul de modernizare a 1,8 km. de drumuri interioare în localitatea Viișoara în valoare de 2,9 milioane de lei, deja sunt trei ofertanți, se face acum analiza tehnică după care urmează cea economică.  

Primarul Ioan Roman a reamintit faptul că legea achizițiilor publice este prost gândită, din acest motiv proiecte importante au bătut pasul pe loc la Viișoara, modernizarea și reabilitatrea școlii, asfaltarea de drumuri și constuitrea noului corp al primăriei.

Edilul consideră că legea trebuie schimbată radical astfel încât să nu mai existe posibilitatea ca unele firme „neserioase” să mai câștige lucrări pe care apoi să le lase baltă.

Din bugetul pentru acest an se vor face investiții și la școală în 10 săli de clasă, se va finaliza și monumentul eroilor de la Urca, reparații la Școala Românească, amenajarea curții muzeului din localitate, realizarea unui parc în zona fostului târg din Viișoara sunt alte repere din acest an.

Nu în ultimul rând pe 16 martie va fi inaugurat târgul comunal, acest târg expoziție care a fost finalizat și care se dorește a fi unul emblematic pentru fermierii din zonă.

Roman a mai vorbit despre mult așteptatul proiect de apă și canal derulat de Compania de Apă Arieș, comuna Viișoara urmând să beneficieze de 2 milioane de euro pe pasul 2 al proiectului European. Cu acești bani se va realiza integral canalizarea la Urca și se va extinde rețeaua de apă și canalizare la Viișoara.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate