fbpx

Scrie un comentariu

cl mv fotbal

Consilierii locali din comuna Mihai Viteazu au refuzat azi să aprobe proiectul de hotărâre care viza finanțarea clubului de fotbal Arieșul Mihai Viteazu, pentru anul 2020. Din cei 10 consilieri prezenți la ședință, 6 au votat ”pentru”, 2 ”împotrivă” și 2 s-au ”abținut”. Era nevoie de o majoritate absolută de 8 consilieri, din cei 15 în funcție, pentru ca proiectul să fie adoptat.

Discuțiile pe tema finanțării sportului au fost destul de lungi. Practic, proiectul prevedea o finanțare de 32.000 de lei/lună, după ce anul trecut s-au alocat 30.000 de lei/lună. Diferența a fost motivată de faptul că se dorea înființarea unei echipe de Liga 5.

Primarul Ioan Zeng a spus că fotbalul ”nu este totul”, că sunt multe alte lucruri de rezolvat, însă își dorește finanțarea echipei, mai ales pentru participarea copiilor și juniorilor din comună la diverse competiții, copiii fiind foarte bucuroși de aceste participări. În ceea ce privește ”promovarea”, primarul a spus că nu se pune problema, întrucât comuna nu-și permite să întrețină o echipă la un nivel superior celui actual.

A fost și o propunere care viza alocarea banilor doar în condițiile în care 80% dintre jucători sunt din comuna Mihai Viteazu.

Consilierul local Marian Popescu, care este și președintele clubului de fotbal, le-a spus consilierilor că părinții copiilor și membrii clubului le mulțumesc pentru sprijinul financiar acordat în anul 2019, menționând că s-a reușit realizarea unor lucruri deosebite, mai ales la copii și juniori.

Totuși, discuțiile nu au lămurit problema finanțării sportului, consilierul local Cornel Jucan fiind categoric împotriva finanțării fotbalului, considerând că ”se aruncă” banii. 

La vot, proiectul nu a întrunit numărul necesar de voturi, așa că finanțarea clubului de fotbal în anul 2020 nu s-a aprobat.

După ședință, Marian Popescu a spus că nu are ce face, că va convoca o ședință a oficialilor clubului și că cel mai probabil se va proceda la retragerea tuturor echipelor din campionate, pentru că nu există banii necesari pentru continuarea activității. Arieșul Mihai Viteazu are o echipă de seniori și trei echipe de juniori, toate înscrise în campionatele organizate de AJF Cluj.

Implicațiile nefinanțării sportului pot fi, însă, mult mai ample. Asta pentru că părinții copiilor vor fi informați că nu mai pot participa în campionat. Iar asta se va produce în plină competiție, ceea ce este posibil să atragă și sancțiuni pentru club! Apoi, se pune întrebarea: dacă nu mai există activitate fotbalistică, cine va avea grijă de baza sportivă și cine o va întreține corespunzător? Practic, există riscul ca o bază sportivă cu notorietate în județ, în sens pozitiv, riscă să ajungă abandonată și plină de bălării.

Vezi mai jos discuțiile pe tema finanțării echipei de fotbal:

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator