fbpx

1380 x 300 TURDA NEWS

650x250 TURDA NEWS

PRO650x200 turda news mobil

PRO1380x300 turda news

 
 

890x300 01

Scrie un comentariu

aurel giurgiu nou

Administrația locală a comunei Luna a încheiat anul 2019 pe un trend pozitiv, proiecte de infrastructură implementate, extinderea releței de iluminat public și introducerea corpurilor de iluminat cu LED-uri, bază sportivă, dispensar uman la Luncani, realizarea unei hale multifuncționale, au fost doar câteva din obiectivele „atinse” anul trecut.

Într-un interviu pentru TurdaNews, primarul Aurel Giurgiu a amintit cele mai importante proiecte din acest an susținând că 2020, va fi unul cu adevărat „istoric” în privința proiectelor de anvergură demarate, proiecte menite să ducă la o dezvoltare fără precedent a comunei Luna.

Concret, vor continua asfaltările pe Măsura 7.2, la ora actuală este turnat stratul binder, urmează cel de uzură pe toate străzile din proiect în lungime de 3,7 km.

În cadrul proiectului pe PNDL, dispensar uman la Gligorești s-a făcut prima tranșă de plată în valoarea de 1 miliard de lei vechi.

Anul acesta vor fi proiecte de mare anvergură care vor schimba pentru totdeauna „fața” comunei. Aici mă refer la construcția Parcului Tetarom 5, am avut prima întâlnire deja cu conducerea Tetarom, comuna Luna este al doilea acționar, am intrat în asociere cu contravaloarea pământului, undeva la 1 milion de euro. 

Extinderea bazei aeriene va crea  o sumedenie de locuri de muncă, un proiect benefic pentru comunitatea noastră, va crea și un venit în plus la bugetul local, vom colecta mai multe taxe și impozite, implicit vom avea mai mulți bani de investiții.

Următorul proiect de mare anvergură este cartierul Avram Iancu unde avem 101 case și trei blocuri, acestea vor avea toate facilitățile, locurile de case sunt deja ocupate în totalitate, toate utilitățile vor fi în subteran, am făcut demersuri pentru autorizația de construire a drumurilor....” explică primarul Aurel Giurgiu.

Un alt proiect important demarat în acest an va fi realizarea rampei de gunoi de grajd pentru evitarea poluării cu nutrienți.

Pentru realizarea infrastructurii de apă și canal, comuna Luna primește 28 de milioane de lei, prin „pasul II” al proiectului european demarat de Compania de Apă Arieș.

Cu această ocazie va fi definitivată canalizarea la Luna, Luncani și Gligorești după care se va trece la asfaltarea străzilor aferente.

Iluminatul pe LED-uri nu va fi nici el neglijat. Proiectul este demarat tot prin PNDL, s-a făcut achiziția corpurilor de iluminat, prima lucrare va fi la Luna .

Întreținerea școlilor și grădinițelor, modernizarea drumurilor din intravilanul și extravilanul comunei, salubrizarea și igenizarea comunei, vor fi alte preocupări ale administrației locale.

Vezi mai jos interviul, integral:

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate