fbpx

1380 x 300 TURDA NEWS

650x250 TURDA NEWS

PRO650x200 turda news mobil

PRO1380x300 turda news

 
 

890x300 01

Scrie un comentariu

mirela veres nou

Infrastructura rutieră a fost și este prioritatea numărul 1 a actualei administrații locale de la Călărași, proiectele fiind implementate pe fonduri europene dar și pe bani de la bugetul local.

Primărița Mirela Vereș a declarat că anul 2019 a fost unul plin de realizări, în privința infrastructurii rutiere s-au asfaltat peste 4 km. de drumuri în fiecare sat al comunei, s-a edificat și o capelă la Călărași Gară.

Am reușit să finanțăm, cultura, sportul și cultele religioase, prin fonduri nerambursabile de la bugetul local în sumă de 50.000 lei. Cam 10% din bugetul local a fost destinat capitolului – învățământ, anul acesta dorim să creștem suma deoarece fiecare unitate de învățământ va avea nevoie de reparații și modernizări. În același context în 2020, dorim să edificăm o sală de sport pentru Școala Gimnazială de la Călărași, elevii de acolo practicând orele de educație fizică în condiții improprii” explică Mirela Vereș.

O altă dorință a primăriței este continuarea proiectelor și implicit a investițiilor în infrastructura rutieră, pe FDI nu s-a primit finanțare în acest sens, este vorba de peste 30 de străzi din toată comuna pe o lungime de 10 km. pentru modernizarea cărora se caută sursa de finanțare.

Administrația locală intenționează în acest an să repare două încăperi care au fost utilizate pentru PSI iar alta funcționa pe post de lăptărie, acestea vor primi destinația de locuințe de necesitate, pentru cazuri sociale sau violență domestică.

Dispensarul medical va fi și el renovat, acolo funcționează medicul de familie care deservește întreaga comunitate din Călărași, investiția va costa cam 50 .000 lei și se va face cu bani de la bugetul local.

În privința bugetului local, edilul crede că în acest an sumele vor fi mai mici decât anul trecut, gradul de încasare al impozitelor și taxelor locale fiind de 70%, în schimb sume consistente s-au primit din partea administrației județene, aproximativ 3,6 milioane de lei.

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate