fbpx

1380 x 300 TURDA NEWS

650x250 TURDA NEWS

PRO650x200 turda news mobil

PRO1380x300 turda news

 
 

890x300 01

Scrie un comentariu

moldovan liliana

Debutul anului 2020 a venit și cu un bilanț al activității primarului de la Ceanu Mare, Liliana Moldovan.

Edilul a acordat un interviu în exclusivitate pentru TurdaNews în care a vorbit despre realizările de până acum dar și despre viitoarele proiecte.

Liliana Moldovan a explicat că deja la trei ani de mandat și-a îndeplinit toate obiectivele promise în campania electorală.

Printre acestea se numără realizarea unui proiect pentru introducerea apei și a canalizării în comună, reabilitarea și pietruierea drumurilor de hotar, introducerea rețelei de apă potabilă în satele Iacobeni și Boian, reîncadarea comunei în „zonă defavorizată” în legătură cu plățile APIA, nu în ultimul rând atragerea de cadre didactice în comună.

Pot să vă spun că ceea ce mi-am propus am și realizat. Am finalizat așa cum am promis, apa în satele Iacobeni și Boian, mai mult am introdus apa și în satul Valea lui Cati. S-au modernizat drumuri prin asfaltare la Ceanu Mare, Boian, Bolduț, unde a fost definitivat și podul peste Valea Largă.

 

Toate drumurile de hotar au fost pietruite, s-au realizat și șanțuri cu această ocazie. S-au reabilitat o serie de clădiri administrative cum sunt: Școala de la Moară, sala de sport din Boian, clădirea fostei școli din Dosul Napului, etc. Școala de la Bolduț spre exemplu a beneficiat de reabilitarea în totalitate a acoperișului. Terenul sintetic de la Ceanu Mare a fost și el reabilitat, nu în ultimul rând s-au realizat întăbulări ale clădirilor administrative, s-a continuat și cadastrarea comunei, s-au întocmit o serie de titluri de proprietate, nu a fost neglijat nici iluminatul public. Acesta a fost extins la Iacobeni, Dosul Napului, Ciurgău, Ceanu Mare….” explică primarul comunei.

S-a mai reabilitat și pietruit drumul din satul Fânațe. Cu această ocazie au fost înlocuite 27 de poduri.

Tot în acest interval de timp, s-a dat ordinul de începere a lucrărilor pentru canalizarea din satul Ceanu Mare, prin programul PNDL.

Urmează demararea lucrărilor la construirea centrului medical, tot prin fonduri guvernamentale, este posibil ca în acest an, obiectivul să devină funcțional.

Capela din Ceanu Mare va fi finalizată în primăvara acestui an.

Ca obiective noi, administrația condusă de Liliana Moldovan se va axa pe atragerea fondurilor, modernizări de drumuri prin asfaltare.

Se dorește introducerea apei în satul Bolduț, proiectul este în curs de licitație, dar și introducerea apei la Hodăi Boian. Vor continua și lucrările de întăbulare, respectiv cadastrare a terenurilor agricole din extravilan.

Prin GAL, sunt două proiecte declarate eligible, este vorba despre dotarea primăriei Ceanu Mare cu 15 calculatoare performante și achiziția unui utilaj agricol - tractor cu remorcă.

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate