fbpx

1380 x 300 TURDA NEWS

650x250 TURDA NEWS

PRO650x200 turda news mobil

PRO1380x300 turda news

 
 

890x300 01

Scrie un comentariu

manaila

124577512 3607208802633070 2531265432895343150 o

Dacă anul trecut a fost unul dintre cei mai prolifici ani, ai administrației conduse de Dana Mănăilă sub aspectul obiectivelor îndeplinite, nici 2020 nu va fi un an mai sărac în realizări.

O serie de drumuri asfaltate, lucrări demarate pe rețeaua de apă și canalizare, finalizare capelă, construire teren de sport, și multe alte proiecte depuse spre finanțare sunt doar câteva din obiectivele realizate în 2019 la Tureni.

O performanță notabilă a fost asfaltarea a 12 km. de drumuri comunale, practic realizarea unei importante rețele stradale.

Se aproie de finalizare lucrările la capela din Tureni dar și la terenul de sport de la Mărtinești, s-au făcut demersuri și s-a semnat un contract de finanțare pentru o altă capelă la Ceanu Mic.

Dana Mănăilă a declarat într-un interviu pentru TurdaNews că se așteaptă adoptarea bugetului, se vor depune alte proiecte de finanțare, printre altele se dorește realizarea unui studiu de fezabilitate în vederea introducerii gazului metan și la Comșești și Micești.

„Am discutat cu factorii de decizie și la Tureni avem o problemă gravă, vrem să extindem rețeaua de gaze pentru că alimentarea cu lemne este dificilă mai ales pentru persoanele vârstnice, în plus acestea s-au și scumpit în ultima perioadă...în trei sate avem gaze naturale, dar la Comșești și Micești nu.... am scos la licitație de 5 ori proiectul de introducere a gazelor, valoarea acestuia depășește 2 milioane de lei, dar nu s-au prezentat ofertanți!” precizează edilul.

Dana Mănăilă speră la o finanțare guvernamentală pentru implementarea proiectului.

Va fi elaborată și strategia de dezvoltare în acest an, printre altele se dorește modernizarea sălii de ședințe și cununii aflată în incinta primăriei.

Dacă pe finalul anului trecut exista o problemă cu plata indemnizațiilor persoanelor cu handicap și a asistenților personali, peste 20 de persoane riscând să rămână fără bani pe luna decembrie, în cele din urmă situația a fost remediată pe ultima sută de metri.

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate