fbpx

Untitled design High Quality 15

Untitled design High Quality 15

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

ioan roman 02

Primarul comunei Viișoara, Ioan Roman, a făcut un bilanț al actualului mandat, în care a menționat realizările administrației publice locale.

”Mandatul 2016 – 2020  a fost unul cu realizari importante pentru comuna Viisoara și locuitorii ei.

Din acestea aș mentiona următoarele:

-         Construirea  și dotarea unui nou corp de  Scoală  în  satul Viisoara, compus din 6 Sali de clasă, realizat din bugetul local si buget de stat prin P.N.D.L.

-         Reabilitarea școlii din satul Urca  constand in inlocuirea tamplăriei din lemn cu tamplărie PVC temopan, repararea acoperisului schimbat tigle in totalitate, refacerea fatadei, zugraveli interioare, inlocuit mobilier.

-         Amenajarea unu muzeu în localitatea Viisoara unde am achizitionat din localitate în general de la oamenii în varsta  , lucruri vechi care să ne amintească de traditiile si străbunii nostri.

-         Extinderea și modernizarea sediului primăriei comunei Viisoara prin construirea  și dotarea unui nou corp de clădire format din 5 birouri, o sala de sedinta, o sala de ceremonii, un oficiu si 2 grupuri sanitare.

-         Amenajarea a doua parcuri in satul Viisoara si  unul în satul Urca din fonduri proprii.

In parcul situat în satul Viisoara am amplasat  un bust al marelui poet român Mihai Eminescu, am amenajat un loc de joaca pentru copii cu topogane, hintă, bănci care invită trecătorii la un moment de relaxare.

Al doilea parc din satul Viisoara este amplasat pe malul Raului  Aries,este amenajat cu locuri de joaca pentru copii,bănci și,  aș spune , cel mai important obiectiv din acest parc il reprezintă monumentul dedicat eroilor neamului din cele doua razboaie mondiale.

Acest parc găzduieste, pe perioada de vară ,evenimentele cultural artistice organizate în localitate .

-         Construirea  targului  expozitional în satul Viisoara.

        Un obiectiv de mult dorit de mine pentru a oferi locuitorilor comunei si celor din  localitățile invecinate posibilitatea valorificarii produselor obtinute prin munca lor asiduă, astfel incat să nu fie necesar ca locuitorii acestei comune să se deplaseze prin toate pietele si targurile din zonă.Mai mult dec at atat le oferă posibilitatea de se intilni si a socializa pe teme agricole într-o perioada in care agricultura nu mai beneficiază de recunoasterea pe care o merită.

-         Construirea unei baze sportive in satul Viisoara.

Baza sportivă  a fost construită din fonduri locale se intinde pe o suprafata  de circa 1 ha, are o clădire cu săli de antrenament, vestiare, oficii, sala de conferintă, grupuri sanitare toate dotate cu mobilier adecvat precum și aparatura electrocasnică; frigider, masina de spalat,

aragaz toate pentru a oferi tinerilor și de ce nu si varstanicilor de localitate conditii pentru relaxare.

In  comună avem o asociatie sportivă inregistrată juridic, o echipă de fotbal care anul acesta a obtinut rezultate remarcabile in competitiile desfășurate la nivel local si judetean.

Pentru a asigura tinerilor sportivi  și celorlalti locuitori ai comunei conditii optime pentru pregătire fizică, baza sportivă are in dotare aparatele necesare, pistă de alergare, teren fotbal.

-         Modernizarea  terenului de sport in satul Urca

Terenul de sport din satul Urca  poate fi considerat ca un complement al bazei sportive din satul Viisoara. Afost construit din fonduri  locale și asigură in conditii foarte bune desfășurarea activităților sportive pentru tinerii din sat. Ca si parcul din Viisoara ,acesta găzduieste si el evenimentele cultural artistice din localitate.

-         Reparatii trotuare in satul Viisoara. Prin realizarea acestui obiectiv  am reusit să ameliorăm circulația pietonală, schimband totodată și aspectul localității.

-         Accesare de fonduri europene pentru modernizarea infrastructurii în comuna și aici amintim:

-         Reabilitarea drumurilor de exploatatie agricolă Viisoara și Urca pe o lungime 6,6 km, fapt ce a dus la o inbunătățire substanțială a ciculatiei masinilor si  utilajelor agricole,

-         Modernizare străzi in localitatățile Viisoara si Urca, investie in curs de realizare, care va duce la o dezvoltare din punct de vedere economic a localității, creînd o imagine adaptată perioadei în care astazi ne aflăm.

-         Extinderea retelei de apa potabilă si canal în zonele noi de locuinte create prin includerea  în planul urbanistic general al terenului și aici putem vorbi de Zona Peste apă, în zona fostului C.A.P.Viisoara, zona fostului IAS.

-         Sprijinirea cultelor religioase acordandu-le fonduri bănesti pentru: reparatii curente, instalatii de incălzire.

-         Sprijinirea populatiei aflate în situatii vulnerabile prin acordarea de ajutoare de urgentă sub forma de materiale sau bănesti.

Pe toata perioada mandatului începand cu 2016 am avut in vedere indentificarea si  sprijinirea familiilor aflate in dificultate,cu venituri mici și probleme de sănătate acordandu-le sprijin material si financiar  in limita bugetului alocat .”, a precizat primarul din Viișoara pentru siteul BZC.ro.

Primarul din Viișoara a spus că își dorește terminarea lucrărilor de asfaltare în comună, de realizare a trotuarelor, numai că firma care executa lucrarea a intrat în insolvență, iar acum este obligat să reia procedurile de atribuire a lucrărilor, motiv pentru care își cere scuze locuitorilor pentru disconfortul creat, dar care nu se datorează administrației locale.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate