fbpx

 
 
Scrie un comentariu

 concurs cean

Astăzi la Căminul Cultural din Ceanu Mare a debutat cea de-a 17-a ediție a festivalului interjudețean de colinde : Raza Soarelui.

Festivalul a luat naștere la inițiativa dascălului Ștefan Szekely, sprijinit de prof. înv. preşcolar Feşnic Gabriela şi colectivul cadrelor didactice al școlii, condus de prof. drd. ing. Nicolae–Leontin Petruța,  în colaborare cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj și Primăria Comunei Ceanu Mare.

Festivalul își propune promovarea și conservarea colindelor autohtone, autentice din diferite zone ale țării, expresie a preocupărilor spirituale și culturale manifestate de o colectivitate în sânul poporului român.

Festivalul-concurs se desfășoară anual, în luna decembrie, adunând laolaltă grupuri de colindători din țară. La această ediție au participat colindători din Cluj, Mureş, Bistrița Năsăud, Ceanu Mare, Câmpia Turzii. Este vorba despre elevi de la Școala Gimnazială Boian, Școala Gimnazială Geaca, școlile din Sânpaul dar și de la Școala Mihai Vodă din comuna Mihai Viteazu, Grădinița Pinocchio din Câmpia Turzii, Școala din Chiuiești/Cluj, Unguraș, Chețani- județul Mureș, Școala Gimnazială Ceanu Mare, Școala din Batin, Școala Gimnazială Agrieș- județul Bistrița Năsăud, Școala Cătina etc.

Festivalul a primit de-a lungul timpului aprecieri din partea juriului, dintre ai cărui distinși membri pot fi amintiți dirijorul Gelu Furdui, cercetătorul Mircea Câmpean, prof. Radu Doctor, Marinela Zegrean Istici, preoți din comună dar și din partea Inspectoratului Școlar Cluj și membrii comunității locale.

Prezentatorul evenimentului a fost profesorul Dan Istrate.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate