fbpx

 
 
Scrie un comentariu

dama manaila decembrie

Anul care tocmai se încheie este poate unul din cei mai buni ani ai comunei Tureni, de când la conducerea primăriei se află Dana Mănăilă.

O serie de drumuri asfaltate, lucrări demarate pe apă și canalizare, finalizare capelă, construire teren de sport, și multe alte proiecte depuse spre finanțare sunt doar câteva din obiectivele realizate în acest an la Tureni.

O performanță notabilă în acest an este asfaltarea a 12 km. de drumuri comunale, practic realizarea unei importante rețele stradale.

A fost cel mai fructuos an de când este comuna Tureni cu realizări majore, investiții care o bună parte le-am finalizat. Mă refer aici la asfaltarea celor 12 km de drumuri, ceea ce nu este puțin nici pentru un municipiu, ce să mai vorbim de o comună ca Tureniul? …Am pus în funcțiune sistemul de apă și canalizare pe cei 8 km. cu progrese importante în semnarea contractului cu Compania de Apă, în cadrul pasului II al proiectului European. Aici vom primi o sumă colosală, 19 milione de euro, cu acești bani vom rezolva cam toate problemele pe rețeaua de apă și canal din comună cu excepția canalizării la Micești, apa va ajunge și acolo, dar canalizarea nu…” explică Dana Mănăilă.

Demne de menționate sunt și celelate obiective: se aproie de finalizare lucrările la capela din Tureni, terenul de sport de la Mărtinești, s-au făcut demersuri și s-a semnat un contract de finanțare pentru o altă capelă la Ceanu Mic.

În prag de sărbătoare, există și o mare nemulțumire a edilului comunei Tureni, lipsa finanțării pentru plata indemnizațiilor persoanelor cu handicap și a asistenților personali, peste 20 de persoane vor rămâne pe luna decembrie fără bani dacă autoritățile nu fac demersurile necesare pentru ca această categorie de persoane să-și intre în drepturi.

Cu chiu cu vai am reușit să adunăm banii de salariile angajaților din primărie, salariile asistenților personali și a persoanelor cu handicap nu le putem plăti, luna trecută am făcut o rectificare bugetară să dăm acești bani… în decembrie nu mai am ce face, eu sunt primar aici de 11 ani, e prima data când se întâmplă așa ceva, întotdeauna pe final de an găseau soluții, acum suntem descoperiți. Sper ca acești oameni să nu rămână de sărbători la mila persoanelor din sat… nu ne-a întrebat NIMENI, dacă ne ajung sau nu banii… solicitări am făcut. E problema statului să asigure acele indemnizații, noi contrubuția primăriei am achitat-o, așa că Ministerul de Finanțe trebuie să găsească soluții”, mai spune edilul.

Nici copiii nu vor fi uitați pe final de an, săptămâna viitoare, pe data de 19 decembrie de la 15,30 la căminul cultural din Tureni având loc o serbare, unde cei mici se vor întâlni cu Moș Crăciun, fiecare va primi un pachețel de dulciuri, nu înainte de-a interpreta o colindă sau o poezie cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Vezi mai jos video-interviul, integral:

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate