fbpx

Banner 1 Turda News HD

Banner 1 Turda News HD

CristianMatei 28iul

CristianMatei 28iul

WhatsApp Image 2020 07 30 at 14.56.02 1

PSDTurda Ciortea 30iulie

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

giurgiu interviu decembrie

Administrația locală a comunei Luna se află la ora bilanțului, ultimele zile din 2019 se scurg rapid dar anul a fost prolific pentru cei care conduc destinele comunei.

Proiecte de infrastructură implementate, extinderea releței de iluminat public și introducerea corpurilor de iluminat cu LED-uri, bază sportivă, dispensar uman la Luncani, realizarea unei hale multifuncționale, sunt doar câteva din obiectivele „atinse” în acest an.

În luna septembrie a acestui an, primarul comunei Luna, Aurel Giurgiu, a semnat contractul prin care a reușit să atragă 305.673,99 lei de la bugetul central, prin PNDL, pentru obiectivul de investiții ”Reabilitare rețea de iluminat public în comuna Luna”. valoarea totală a investiției este de 416.352,30 lei.

Contractul a fost semnat la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Locale.

Noul contract pe iluminat prevede schimbarea tuturor corpurilor de iluminat public care nu sunt de tip LED și vor fi montate pe fiecare stâlp din toate cele 3 sate corpuri noi de tip LED. Mai precis, vor fi schimbate în total 553 de corpuri de iluminat la nivel de comună.

Realizarea acestui proiect va duce la un iluminat public mult mai performant și în același timp mult mai economic, atât din punct de vedere al energiei electrice consumate, cât și a costurilor financiare. Având un iluminat public perfect vom putea să ne bucurăm și pe timp de noapte de supravegherea video pe care o avem în comună, depistând mult mai ușor infracțiunile și pe cei ce încalcă legea.” spunea edilul la momentul semnării contractului.

Anul 2019 a însemnat implementarea unor proiecte importante pe infrastructură din fonduri europene, mai exact pe Măsura 7.2.

Acum spre toamnă de aproximativ 2 luni am câștigat pe GAL Poarta Apusenilor un proiect prin intermediul căruia am achiziționat un nou tractor cu remorcă….am continuat cu lucrările pe infrastructură, în special cu asflatările, la Gligorești s-a continuat cu construirea de rigole, podețe subtraversări etc. Acum trei săptămâni am reușit să inaugurăm terenul sintetic pentru tinerii din comună….pe PNDL, se edifică dispensarul de la Luncani de anul viitor va intra în funcțiune…” explică primarul Aurel Giurgiu.

Iluminatul ornamental pentru sărbătorile de iarnă va fi pornit astăzi, organizarea Fiilor Satului în toate cele trei localități ale comunei la fel și manifestările dedicate Zilei Naționale, completat de un program cultural, concert de colinde și tradiții de iarnă, sunt activitățile finalului de an.

Vezi mai jos video-interviul, integral:

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate