fbpx

Maxi Prest oferta termopane 2020

Icon Scrie un comentariu

mirela vereș drumuri

Infrastructura rutieră este prioritatea numărul 1, a actualei administrații locale de la Călărași, proiectele fiind implementate pe fonduri europene dar și pe bani de la bugetul local.

Într-un reportaj realizat de TurdaNews în comuna Călărași, primărița Mirela Vereș a explicat care sunt lucrările de infrastructură realizate în ultima perioadă, stadiul construirii capelei de la Călărași Gară, dar a vorbit și despre alte lucrări edilitare aflate în derulare.

Satul Călărași-Gară va beneficia de o capelă pentru care s-a achiziționat un teren, s-a executat și proiectul tehnic al clădirii, investiția este edificată cu bani de la bugetul local al comunei, spune primărița Mirela Vereș. Deja aceasta este finalizată într-un procent de 85%. Mai urmează amenajările interioare, iar de anul viitor va fi pusă în funcțiune. Investiția se ridică la aproximativ 450.000 lei.

Un alt obiectiv prioritar al actualei administrații locale este modernizarea infrastructurii rutiere.

Pentru drumurile agricole, pe majoritatea din cei peste 10.000 ml, s-a așternut stratul de piatră spartă, urmând asfaltarea.

Prioritatea locuitorilor din comună este asfaltarea, am început cu satul Călărași, aici s-a realizat asfaltarea pe o lungime destul de mare, proiectul presupune asfaltarea a 5,5 km. de drum, în prezent am realizat mai mult de 30%, dacă ne lasă timpul mai avem în afară de centura ocolitoare încă două străzi pentru a fi asfaltate în acest an....vom continua la primăvară cu alte trei străduțe, care se află la faza de pietruire, urmează stratul de binder și cel de uzură” explică Mirela Vereș.

Edilul comunei spune că s-a depus un proiect pe FDI, care are șanse bune de finanțare, este vorba despre asfaltarea unui număr de 30 de străzi, cele rămase neasfaltate în urma proiectelor cu finanțare europeană, în valoare de 13 milioane de lei.

Practic fiecare sat beneficiază de asfaltare, astfel că la Călărași Gară avem o porțiune de 2,5 km. la nivel de binder, urmând la primăvară să continuăm cu diferența de 3 km. La Bogata o stradă paralelă cu drumul județean unde sunt toate utilitățile pe o distanță de 600 m va fi asfaltată din bani de la bugetul local, o lucrare destul de grea, având în vedere faptul că sunt proprietăți pe ambele sensuri....încă lucrăm în ritm alert atât cât ne permite vremea” explică primărița din Călărași.

Vezi mai jos video-interviul, integral:

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator