fbpx

BANNER vezeteu

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

primarul de la Luna

Administrația locală a comunei Luna mai profită de vremea bună și „calcă pedala de accelerație” la asfaltarea străzilor pe Măsura 7.2

În ultima perioadă alte 4 străzi au intrat în lucru, urmează ca săptămâna viitoare să fie așternută piatra apoi asfaltul și stratul de uzură.

Nu mai puțin de 17 străzi lăturalnice vor fi asfaltate în satul Luna, firma care execută lucrările, Restra din București, se mișcă foarte bine, apreciază primarul Aurel Giurgiu.

Lucrările de asfaltare se execută în baza unui contract cu finanțare europeană câștigat de administrația locală a comunei Luna, pe măsura 7.2, în cadrul căruia se vor asfalta 17 străzi din satul Luna, cu o lungime totală de 3.613 ml, o suprafață a carosabilului de 19.487 mp, la care se mai adaugă șanțuri și rigole pe 1.965 mp.

Valoarea totală a contractului este de 4.415.308 lei, inclusiv TVA.

În altă ordine de idei, Parcul industrial Tetarom V, de la Luna, va fi mai aproape de începerea lucrărilor după ședința Consiliului Județean de miercuri, când se va aproba majorarea capitalului social al societății tetarom SA, prin aportul în natură al Comunei Luna, cu terenul de 115 hectare, dar și majorarea capitalului social cu un aport financiar al Consiliului Județean, bani necesari investiției.

Alte investiții făcute recent se referă la acea hală multifuncțională, unde vor fi adăpostite utilajele aflate în subordinea noastră, stocul de metarial antiderapant, acolo am început să ținem și diverse evenimente, ziua recoltei etc. La Gligorești finalizăm terenul de sport, continuăm operațiunile de curățenie de toamnă, pentru iarnă am procurat deja 100 de tone de nisip și sare” explică primarul Aurel Giurgiu.

Acesta spune că deszăpezirea se face în regie proprie cu un utilaj din dotare cu sărăriță și lama de zăpadă, recent s-a cumpărat pe fonduri europene un tractor multifunctional, la care se poate adapta o mătură pentru curățenia străzilor și un tocător pentru crengi.

Igienizarea școlilor, racordarea școlii și a grădiniței din Luncani la o sursă de apă, realizarea unei străzi la Gligorești cu rigole și podețe, activități culturale sunt alte obiective „bifate” pe agenda administrației locale.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator