fbpx

Icon Scrie un comentariu

capela Calarași

Administrația locală a comunei Călărași mai bifează câteva obiective realizate în acest an, dar unele sunt în curs de implementare.

 

Satul Călărași-Gară va beneficia de o capelă pentru care s-a achiziționat deja un teren, s-a executat și proiectul tehnic al clădirii, investiția este edificată cu bani de la bugetul local al comunei, spune primărița Mirela Vereș. Deja aceasta este finalizată într-un procent de 80%.

Așa cum am declarat și în primăvara acestui an, la Călărași Gară va fi construită o capelă mortuară, s-a achiziționat terenul, obiectivul este edificat după consultarea cu consilierii locali de la Călărași-Gară. La începutul lunii septembrie după derularea procedurilor de achiziție, am încheiat contractul de proiectare și execuție a capelei mortuare, împrejmuiri și amenajări exterioare, branșamente și racorduri, o investiție de aproximativ 450.000 lei” declară primărița Mirela Vereș.

Un alt obiectiv prioritar al actualei administrații locale este modernizarea infrastructurii rutiere.

Stadiul lucrărilor la modernizare străzi în localitatea Călărași este destul de avansat, peste 5.000 de m, din totalul celor 5.465 s-au realizat  prin lucări de balastare, în zilele următoare spune executantul lucrării vor fi finalizate și etapele de turnare piatră spartă și asfalt.

Pentru drumurile agricole, pe majoritatea din cei peste 10.000 ml, s-a așternut stratul de piatră spartă, urmând asfaltarea.

Există încă străzi neasfaltate pentru care s-a întocmit documentația, inclusiv autorizația de construire, pentru a fi depusă spre finanțare. Este vorba despre un număr total de 30 de străduțe cu o lungime totală de 10 km. Am despus de asemenea la GAL – Poarta Apusenilor proiectul de achiziție de echipamente pentru dezvoltarea infrastructurii…..pentru aciziția unui utilaj-tractor dotat cu echipamente pentru serviciul de gospodărire comunală, astfel încât în perioada de iarnă să putem face deszăpezirea în regie proprie” mai declară edilul comunei pentru TurdaNews.

pietruire drumuri agricole

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator