fbpx

Icon Scrie un comentariu

florari

În această perioadă cele mai frumoase flori din zonă se găsesc în serele horticultorilor din Viișoara, zeci de specii de crizanteme cu prețuri pentru toate buzunarele sunt pregătite pentru vânzare.

Familia Szilagyi a început să transforme pasiunea pentru flori într-o afacere de familie de mai bine de 10 ani investind muncă și bani în serele care ocupă o suprafață de peste 1.400 mp.

În acest domeniu funcţionează foarte bine principiul "telefonului fără fir": dacă ai marfă de calitate la un preţ bun, clienţii te caută. Dacă au fost mulţumiţi, vor reveni, susține Alexandru Szilagyi, iar de-a lungul timpului și-a format deja o adevărată rețea de clienți fideli.

Horticultorul precizează că în ultimii  ani prețul florilor a rămas același, însă cheltuielile cu creșterea acestora până când pot fi puse în vânzare au crescut odată cu creșterea prețului la utilități. Crizantemele se pot cumpăra la tarife cuprinse între 5 și 20 de lei în funcție de mărime, soi și preferințele clientului.

Antreprenorul din Viișoara a povestit pentru TurdaNews cum a început afacerea din 1994 încoace, la început părinții acestuia au cultivat legume, după care florile au devenit principala sursă de venit a familiei.

Pe lângă produs, cumpărătorii pleacă și cu informații prețioase despre flori privind modul de întreținere al acestora, cultivare, resădire etc.

Doritorii pot achiziționa florile și direct de la sera din Viișoara, potențialii clienți pot să-i contacteze la: Szilagyi Melinda - inginer horticol. Viișoara nr. 494.

Mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.     Telefon: 0742.574.078.

Vezi interviul video integral:

De cealaltă parte Levi Ferencz un tânăr întreprinzător a accesat fonduri europene pentru a iniția și promova afacerea cu flori, o afacere care a devenit în timp profitabilă și care s-a extins începând de anul trecut.

Levente Ferencz a transformat pasiunea sa pentru horticultură într-o afacere profitabilă, investițiile sale se întind de-a lungul celor 12 ani, în care a investit timp, muncă și bani în ceea ce astăzi putem numi „Raiul florilor”.

Viișoreanul spune că într-o primă fază a investit în flori și legume, fonduri europene neramburasbile, bani cu care a început o afacere de familie, fonduri provenite din PNDR prin programul „tânărul fermier”.

Suma obținută prin acest program se ridică la 40.000 euro, bani care nu includ și investițiile ulterioare.

Răsadurile de flori provin din Germania, Ungaria, Belgia etc. Prețurile ghivecelor de crizanteme pornesc de la 4 lei și ajung la 15-20 de lei cele mai mari.

Doritorii îl pot găsi direct la locația serelor, Viișoara, strada Principală nr. 23 în vecinătatea bisericii maghiare sau la telefon: 0736 671 363.

Vezi interviul video integral:

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator