fbpx

BANNER vezeteu

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

scoala noua Viișoara

Astăzi a avut loc inaugurarea noului corp de școală la Viișoara cu șase clase, situat în vecinătatea bisericii ortodoxe.

În urmă cu 12 ani a fost finalizată grădinița din comună, acum noul corp de școală ce a fost predat școlii gimnaziale , o instituție ce a obținut ani la rând certificatul de „Școală Europeană”.

La eveniment a fost prezent primarul Ioan Roman alături de reprezentanți ai Prefecturii Cluj, Inspectoratului Școlar Județean, oficialități locale și județene, parlamentari, cadre didactice și elevi. Prefectul de Cluj, Aurel Cherecheș, deputații Cornel Itu și Horia Nasra, dar și șeful ISJ Cluj- Valentin Cuibus, au răspuns invitației.

Investiția s-a ridicat la aproximativ 1,8 milioane de lei bani proveniți din programul PNDL 1, corpul de școală conține cele 6 săli de clasă, bibliotecă, grupuri sanitare, corp profesoral, laborator , toate dotate la standarde moderne.

Inițial edificarea lucrării a fost întreruptă, firma Energo Plus din Târgu Mureș a intrat în insolvență și a stopat lucrările. Ulterior s-a făcut o evaluare a acestora și s-a relicitat ceea ce a mai rămas de construit. O firmă din Câmpia Turzii fiind cea care a definitivat obiectivul. Trei ani de zile a durat realizarea edificiului, dar elevii din Viișoara se pot mândri acum cu o școală la standarde europene.

Cred că prin eforturile pe care administrația locală le-a depus în ultimii 10-12 ani, viitorul comunei Viișoara va fi unul pozitiv….În urma retrocedării terenului, am început cu grădinița , iar acum am finalizat lucrarea de față. A fost o luptă dură, am parcurst toate etapele achiziției publice, s-a desemnat un câștigător și au demarat lucrările… În iarna lui 2017 am fost anunțați că societatea din TG/Mureș a intrat în insolvență și nu mai poate continua lucrarea, am făcut demersurile pentru evaluare s-a relicitat, nu s-a prezentat inițial nimeni, apoi firma din Câmpia Turzii SOLNOU, a fost cea care a dus la bun sfârșit obiectivul” spune primarul Ioan Roman.  

Administrația locală a comunei Viișoara a mai inaugurat în această toamnă și târgul expozițional, dar și spațiul destinat comercianților din localitate, locul unde aceștia își pot etala produsele agricole pentru a nu mai fi nevoiți să-și vândă marfa la colț de stradă sau să se deplaseze până la Câmpia Turzii pentru a obține un preț bun pe rodul muncii lor.

Vezi mai jos un video-reportaj realizat la inaugurarea noului corp de școală:

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator