fbpx

Icon Scrie un comentariu

Tureni Dana Manaila

Iarna nu va lua pe nepregătite administrația locală a comunei Tureni, deja se fac stocuri de antiderapant și se pregătesc utilajele de intervenție.

Primărița Dana Mănăilă a declarat pentru TurdaNews că și în iarna trecută deszăpezirea s-a făcut în regie proprie, la nevoie se apelează la serviciile unei firme specializate pentru suplimentarea forțelor în funcție de condițiile meteorologice.

Necesarul de antiderapant pe sezon este de aproximativ 150 de tone de nisip și sare, în perioada cu polei se utilizează mai mult sare pentru ca pe toate drumurile să se circule în condiții optime.

În ceea ce privește rectificarea bugetară mult așteptată, edilul spune că încă mai sunt probleme în privința salariilor pe lunile noiembrie și decembrie.

Am auzit și eu că s-a făcut o rectificare bugetară, dar încă nu știm nimic concret....pe noiembrie și decembrie nu mai avem bani de salarii. Ieri am trimis către Consiliul Județean Cluj o listă cu nevoile financiare ale comunei, vorbim despre 400.000 lei, prioritare sunt salariile și plata asistenților personali pentru persoanele cu handicap. Alte priorități vizează întreținerea drumurilor, iluminat public, achitarea facturilor pentru utilități etc.” spune Dana Mănăilă.

Între timp s-a definitivat și proiectul pe Măsura 7.2 s-a depus ultima tranșă de plată la AFIR, proiectul de asfaltare din Comșești este aproape definitivat.

Primărița, Elena Daniela Mănăilă a declarat că în comuna Tureni există 48 de km de drumuri și străzi, dintre care undeva la 37 de km sunt asfaltați la ora actuală.

Potrivit acesteia, lunile trecute la Tureni a avut loc recepția mai multor drumuri din comună, în prezența reprezentanților statului. Dintre cei 8 km de drumuri recent dați în folosință și realizați pe fonduri europene, 2 km sunt în satul Micești, iar restul, de 6 în satul Tureni.

În privința sistemelor de încălzire din școli toate sunt funcționale, la Comșești în urmă cu doi ani s-a achiziționat o centrală pe curent trifazic în lipsa alimentării cu gaze.

Lucrările la capela din Tureni evoluează în ritm accelerat, s-au definitivat instalațiile electrice și termice, se lucrează la finisaje interioare și exterioare, abia anul viitor va fi dată în funcțiune. O altă capelă va fi edificată la Ceanu MIC, în valoare de aproximativ 80.000 euro, acum se află la stadiul depunerii proiectului, având termen limită 30 octombrie.

Un teren de sport la Mărtinești, în valoare de 300.000 lei pe bani de la bugetul local este posibil să fie dat în folosință în acest an.

Pe 25 octombrie copiii din comună sunt invitați la Căminul Cultural pentru a viziona o piesă de teatru „Iedul cu trei capre”, pusă în scenă de actorii teatrului din Sibiu, susținerea financiară a spectacolului aparține Consiliului Local al comunei Tureni.

Vezi video-interviul realizat, mai jos:

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator