fbpx

Icon Scrie un comentariu

Olimpiu Ioan Onaca

Procesul in care Olimpiu Ioan Onaca, secretarul Primariei comunei cluejene Iara, este trimis in judecata, alaturi de altii, pentru mai multe infractiuni de frauda si luare de mita s-a dispus o nouă amânare, pentru data de 13 noiembrie, de această dată pentru ca apărătorii inculpaților să-și poată pregăti concluziile pe fondul cauzei, anunță siteul bzc.ro.

 

Olimpiu Ioan Onaca a fost trimis in judecata, la finele anului 2017, pentru luare de mita, folosirea sau prezentarea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, in forma continuata; fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata; fals intelectual in forma continuata; folosirea instrumentelor false in forma continuata; participatie improprie la comiterea infractiunii de falsificare de instrumente oficiale in forma continuata.

Potrivit DNA, in acelasi dosar, au fost trimisi in judecata Vasile Constantin Stoian, consilier APIA la data faptei; Marius Emil Todor, consilier in comuna Iara; Veronica Todor, casiera la Primaria Iara; Rebeca Madalina Mocan si Marius Adrian Pasca.”, precizează surda citată.

Citește și:

Secretarul comunei Iara, reținut de procurorii DNA!

În perioada 2009 – 2014, inculpatul Onacă Olimpiu Ioan, în calitate de secretar al Primăriei comunei Iara, a eliberat mai multe adeverințe false care au fost folosite ulterior de către nouă persoane, la obținerea de fonduri europene, acordate în cadrul schemelor unice de sprijin pe suprafață, pentru suprafețe de teren agricole, pe care aceștia nu le dețineau în realitate.

Până în prezent s-a stabilit că cele nouă persoane beneficiare a fondurilor europene au obținut în această modalitate în perioada respectivă, peste 1.100.000 lei. 
O mică parte din sumele încasate în mod nelegal de către beneficiari a fost restituită către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, după identificarea neregulilor de către această agenție.

Din probele administrate în cauză, a mai rezultat că inculpatul Onacă Olimpiu Ioan a solicitat și primit de la două dintre persoanele beneficiare de fonduri europene, cu titlu de mită, suma de 37.200 lei, pentru punerea la dispoziția acestora a documentelor falsificate. Suma de bani menționată anterior a fost plătită de cei doi beneficiari în anul 2015, în două tranșe, imediat după primirea fondurilor nerambursabile.Totodată, în timpul desfășurării anchetei penale, inculpatul Onacă Olimpiu Ioan a făcut demersuri pentru influențarea comportamentului celorlalte persoane implicate în prezentul dosar.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator