fbpx

Icon Scrie un comentariu

viceprimar marginean

Viceprimarul comunei Luna, Mihail Mărginean, a fost condamnat la 9 luni de închisoare cu suspendare, în urma unui proces în care a fost acuzat că ar fi falsificat mai multe documente privind înscrierea pe lista de consilieri locali ai unei persoane, la alegerile locale din anul 2016, în calitate de președinte al organizației locale a PSD.

 

„În baza art.396 al.2 cod procedură penală condamnă pe inculpatul Mărginean Mihail, la pedeapsa de: – 9 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, prev. de 322 alin.1 din Cod penal. În baza art.91 cod penal dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani, conform dispoziţiilor art. 92 Cod penal. În temeiul art.93 al.1 cod penal obligă inculpatul M M , ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Cluj, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În temeiul art. 93 alin. 2 lit. b din Codul penal impune inculpatului să execute următoarea obligaţie: – să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţiile din comunitate. În baza art.93 al.3 cod penal pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile în cadrul Primăriei mun. Turda/ Primăriei mun.Câmpia Turzii în condiţiile Legii 253/2013”, se precizează în decizia Judecătoriei Turda. 

Practic, prima instanță l-a condamnat la 9 luni de închisoare cu suspendare, termenul de supraveghere fiind de 2 ani, obligându-l și la muncă în folosul comunității, la Primăria Turda sau la Primăria Câmpia Turzii.

”Dispune desfiinţarea înscrisurilor falsificate: “DECLARAŢIE DE ACCEPTARE A CANDIDATURII” (fila 72 d.u.p.), “DECLARAŢIE PE PROPRIA RĂSPUNDERE” (fila 73 d.u.p.), “DECLARAŢIE DE AVERE” (filele 92-97 d.i.) , “DECLARAŢIE DE INTERESE” (filele 98-99 d.i.). În baza art. 274 alin.1 Cod procedură penală obligă inculpatul la plata sumei de 800 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”, a mai precizat instanța.

„Nu mi-au audiat nici măcar martorul ocular. M-am simțit ca în fața plutonului de execuție, în acest proces.”, a spus Mihail Mărginean, citat de RefleqtMedia. 

Cel care a contestat documentele de candidatură este Pop Alexandru Domițian, care a declarat că nu a completat nici declarația de acceptare a candidaturii și nici cea pe proprie răspundere.

Viceprimarul comunei Luna a anunțat că va face apel în urma acestei decizii, pe care o consideră incorectă, considerându-se nevinovat și nedreptățit.

 

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator