fbpx

1380 x 300 TURDA NEWS

650x250 TURDA NEWS

PRO650x200 turda news mobil

PRO1380x300 turda news

 
 

890x300 01

Scrie un comentariu

UST cornesui CLMV

124577512 3607208802633070 2531265432895343150 o

Ultima ședință a Consiliului Local Mihai Viteazu a prilejuit o nouă dispută între jucătorii de la echipa de Liga 5, Uniți Sub Tricolor Cornești, și reprezentanții Consiliului Local, care sunt acuzați că nu acordă atenția cuvenită echipei, fiind favirizați doar cei de la Arieșul Mihai Viteazu, echipă care activează în Liga 4.

 

În calitate de reprezentant al echipei din Cornești, Sergiu Ghip a acuzat administrația locală că au fost purtați cu vorba, făcându-li-se promisiuni neonorate. Ei spun că nu au cerut decât să joace pe terenul comunei, respectiv pe stadionul din Mihai Viteazu.

În privința unui ajutor financiar, Sergiu Ghip a spus că alte localități își ajută echipele și de la niveluri mai inferioare, respectiv fotbalul ”de masă”, dând exemplul municipiului Turda, care sprijină financiar atât Chimia Turda, cât și Viitorul Transilvania, ambele echipe activând în Liga 5, cu sume de peste 10.000 de lei în acest an. Ghip a făcut acest reproș în contextul în care cealaltă echipă a comunei, Arieșul Mihai Viteazu, ar primi 30.000 de lei pe lună.

Consilierii locali i-au reproșat că ei nu au nicio treabă, administrația locală având încheiat un protocol de colaborare cu Arieșul Mihai Viteazu, echipă care în acest moment se află pe locul 1 în Liga 4. Pe de o parte, aleșii locali le-au sugerat celor din Cornești că o soluție ar fi să se ”alipească” de echipa din Mihai Viteazu sau să-și întocmească o cerere de finanțare, conform legii, cu bani de la bugetul local. De fapt, spun consilierii, echipa din Cornești nu ar fi făcut acest lucru, respectiv întocmirea dosarului de finanțare, iar în aceste condiții nu puteau fi dați bani de la bugetul local.

Disensiunile dintre cele două părți au luat turnura unui adevărat ”război”, Sergiu Ghip acuzând consilierii că au plecat personal sau și-au trimis odraslele în Croația, în locul unor copii dansatori din sat, care ar fi trebuit să meargă ei.

După mai bine de 25 de minute de discuții aprinse, cei de la Uniți Sub Tricolor Cornești au părăsit sala nervoși, anunțând că vor da publicității toate neregulile din administrația locală. De cealaltă parte, consilierii locali au spus că este de neacceptat un astfel de comportament la o ședință a Consiliului Local și au solicitat luarea unor măsuri, inclusiv cu prezența polițiștilor locali care să asigure ordinea.

Vezi mai jos întregul dialog din Consiliul Local Mihai Viteazu:

 

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate