fbpx

PSDTurda Ciortea 30iulie

WhatsApp Image 2020 07 30 at 14.56.02 1

Banner 1 Turda News HD

Banner 1 Turda News HD

CristianMatei 28iul

CristianMatei 28iul

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

ziuacepei mv

Ziua Cepei, manifestare tradițională a comunei Mihai Viteazu, a debutat în această dimineață, în zona scenei situate pe strada Morii din localitate, în prezența multor localnici, a invitaților, dar și a participanților din împrejurimi, care au dorit să fie prezenți la acaestă sărbătoare.

 

Gazdele s-au pregătit cum se cuvine, întâmpinându-i pe oaspeți cu tradiționala pâine cu unsoare și cu ceapă roșie, iar mai multe ceaune au fost pregătite de echipele care și-au anunțat disponibilitatea, cei prezenți savurând mâncărurile tradiționale la ceaun.

Primarul Ioan Zeng a declarat pentru TurdaNews că activitatea a fost stabilită mai repede deoarece reprezentanții orașelor înfrățite cu comuna din zona Turzii sunt implicați în campania electorală ce se desfășoară în Ungaria și nu pot fi prezenți la eveniment în luna octombrie.

Programul artistic a fost susținut de: Cununa Chioarului - Satu Lung Maramureș, Operettissimo, Fiii Moților, Rugyek, Ansamblul „Comori Ardelene” Turda, Chrihăneanca din Republica Moldova, Ansamblul Tulipan din Câmpia Turzii, Cununa Meseșului din Sălaj.

Au evoluat soliștii: Claudiu Ciotlăuș, Mariana Morcan, Minodor Făgădar, Cristina Chiper Moldovan, Oana Vențel, Crina Prața, iar invitații speciali ai acestui eveniment sunt Maria și Mihai Nemeș.

Oamenii s-au simțit bine, au socializat, s-au înfruptat cu bucate tradiționale, unii și-au făcut aprovizionarea pentru iarnă, direct de la producătorii locali de legume...

Vezi mai jos un scurt videoreportaj realizat la acest eveniment:

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate