m install
petlinii
nello construct

Ziua Recoltei sărbătorită pentru prima dată „acasă” de viișoreni (VIDEO/FOTO)

floris

Astăzi au debutat zilele comunei Viișoara. Două din dezideratele administrației locale au devenit realitate.

Primul face referire la realizarea târgului expozițional de animale, acesta este realizat în proporție de 90% dar se speră ca în maxim o lună obiectivul să fie definitivat.

Aici vor fi expuse cele mai frumoase animale crescute în fermele viișorenilor, va fi o expoziție cu vânzare, mult așteptată de locuitorii zonei care până acum erau nevoiți să-și comercializeze bovinele, ovinele și cabalinele la târgul săptămânal de la Câmpia Turzii.

În același context a fost organizată pentru prima dată la Viișoara o zi a recoltei, unde roadele toamnei au fost etalate pe standuri. De la must proaspăt, la legume și fructe, miere, pâine de casă, produse de patiserie, turtă dulce și murături, toate s-au regăsit pe tarabele comercianților.

Primarul Ioan Roman prezent la eveniment a explicat pentru TurdaNews importanța realizării spațiului expozițional unde producătorii locali își pot comercializa direct marfa către cumpărători, fiind eliminați astfel intermediarii sau samsarii din piețe. De asemenea edilul a insistat asupra ideii de asociere a producătorilor agricoli care doar așa pot pătrunde și în marile lanțuri de magazine  pentru a obține un preț cât mai corect pentru marfa lor.

Revenind la zilele comunei, invitatul special al manifestării a fost realizatorul emisiunii „Vine Vaida pe la noi” – Sergiu Vaida, programul artistic fiind susținut de Vasile Soporan, Iacob Morar, Liliana Oară și Formația de Dansuri de la Urca.

Duminică 15, septembrie, manifestările continuă și au ca locație parcul comunal din Viișoara, fosta grădină de vară. Acolo organizatorii au pregătit un program amplu ce începe cu slujba religioasă, parastas pentru Eroii Neamului, parada portului popular, masă festivă și spectacol folcloric.

Spectacolul folcloric va fi realizat cu participarea soliștilor: Ionuț Langa, Ioana Stetco, Ionela Moruțan, Petre Petruse, Maria Golban Șomlea, Formația condusă de Neu Gabor, Formația de dansuri tradiționale de la Urca, Corul Maghiar din Viișoara, Ansamblul Folcloric Ardeleana din Câmpia Turzii, Ansamblul Folcloric Datina Turdeană, Fanfara Promenada și Formația de dansuri maghiare din Mihai Viteazu.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: