marian morar
m install
nello construct

Dana Mănăilă: „Cred că a ajuns de notorietate faptul că, la Tureni, trebuiesc făcute lucrări de calitate”!

zamblau eugen
floris

Invitată recent într-o emisiune la Turda TV, primărița din Tureni, Dana Mănăilă a vorbit despre ultimele realizări ale administrației pe care o conduce, obiective de viitor dar și despre dificultățile întâmpinate pe parcurs.

 

Cea mai mare realizare este asfaltarea unor artere importante din comună și anume, Elena Daniela Manaila a declarat că în comuna Tureni există 48 de km de drumuri și străzi, dintre care undeva la 37 de km sunt asfaltați la ora actuală.

Potrivit acesteia, în cursul lunii iulie, la Tureni a avut loc recepția mai multor drumuri din comuna, în prezența reprezentanților statului. Dintre cei 8 km de drumuri recent dați în folosință și facuți pe fonduri europene, 2 km se afaltează în satul Micești, iar restul, de 6, sunt în satul Tureni, relatează bzc.ro

”Având în vederea trecutul meu în ceea ce privește drumurile, considerând poziția pe care am ocupat-o în cadrul Direcției Generale Drumuri Turda, am pus întotdeauna accentul pe calitatea drumurilor din comună. Din acest motiv, la momentul actual, undeva la 80-85% din drumurile din comună sunt asfaltate.

Astfel, toate drumurile principale din Tureni sunt asfaltate, toate străzile, existând doar câteva străduțe lăturalnice pe sate, însă nu în Tureni, care nu sunt asfaltate, Însa foarte puține. Spre exemplu, în Comșești mai avem de asfaltat aproximativ 800 de metri de drum, în Micești undeva la 4 km, iar în Ceanu Mic undeva la 1,2 km, însă eu sper că în vara anului viitor și aceste drumuri vor fi asfaltate.

Un lucru de asemenea de remarcat este faptul că, în comuna Tureni, nu există casă care să nu aiba șanț și podeț betonat, lucru remarcabil. Este normal, dacă eu am lucrat peste 17 ani în domeniu sa fie drumuri bune în Tureni, comuna pe care o conduc. Mi se pare normal ca în anul 2019 să se poata conduce în siguranță și comfort”, a arătat primarul Elena Daniela Mănăilă în cadrul emisiunii mai sus menționate.

De asemenea într-un interviu pentru TurdaNews, edilul a vorbit și despre lipsa forței de muncă ce afectează o bună parte din firmele de construcții din zona noastră. La Tureni primărița Dana Mănăilă are finanțare pentru două obiective importante, dar la licitație ofertanții nu se înghesuie.

Până acum ambele obiective au fost licitate de câte trei ori, dar nu au existat societăți care să dorească să construiască sala de sport precum și un proiect depus pe GAL, mansardarea școlii generale din Tureni, care este în aceeași situație.

Am fost la București chiar la directoarea Companiei Naționale de Investiți și am rugat-o , în măsura în care se poate, să mai posteze odată oferta pe sistemul național de achiziții publice și cu această ocazie solicit constructorilor din zonă să depună ofertele pentru că altfel riscăm să pierdem finanțarea. …pentru cealaltă investiție, mansardarea școlii din Tureni, joi avem ședință de consiliu și vom decide ce facem,  pentru că vom fi pasibili de penalități…suntem în situația în care avem bani dar nu există forță de muncă!” explică primărița Dana Mănăilă.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 73 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole: