fbpx

Scrie un comentariu

borzești fii satului

Emoţii, bucurii, momente unice, întâlnire între mai multe generatii, aşa se poate caracteriza cea de a treia ediţie a Fiii Satului Borzeşti. Ne-au onorat cu prezenţa domnul primar al comunei Iara, Dorin Ioan Popa, domnul consilier al comunei Iara, Sorin Bâlc, domnul profesor Aurel Lup, domnul învățător Emil Moldovan şi preoţii Călin Hruban, Dorin Sas, Mihai Andrei Gavril, Marius Crișan și reprezentanți ai mass-media, domnul Aurel Șandru de la Turda TV. 

Tema acestei ediţii a fost Anul Omagial al Satului Românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari). 

 Această sărbătoare a debutat cu o slujbă religioasă în memoria celor adormiți, oficiată de un sobor de patru preoți în incinta bisericii. 

La inițiativa Pr.Dorin Sas, un moment special, a fost comemorarea a 100 de ani de la nașterea Pr.Vasile Lupu, fiu al satului Borzești, ocazie cu care s-a înmânat o diplomă și o plachetă, doamnei Valeria Lup, o urmașă a celui omagiat. De asemenea, Pr. Vasile Lupu, a fost declarat Cetățean de onoare post-mortem al comunei Iara de către primarul Dorin Ioan Popa și s-a dezvelit o placă comemorativă în curtea bisericii.

Momentul aristic a fost susţinut de către soliştii Marian Anca, Liliana Oară, Alexandru Făgădaru, Ansamblul folcloric "Fiii Moților" din Mihai Viteazu și Nănașii de la Cluj - Emisiunea Vine Vaida pe la Voi. 

Doresc să mulţumesc invitaţilor, tuturor celor care au fost prezenţi la sărbătoare şi în mod deosebit  celor care s-au implicat atât financiar, cât şi fizic la organizare şi buna desfăşurare a acestui eveniment. În acest sens amintesc Primăriile Iara, Petreştii de Jos, Grădina Botanică alături de nepoţi ai prof. Alexandru Borza, ultimul învăţător titular al satului, domnul Emil Moldovan, preoții, cât şi un număr mare de localnici. Fără ajutorul acestor fii ai satului, această sărbătoare nu ar fi avut loc. 

La mulţi ani, Borzeşti! La mulţi ani, dragi borzeşteni!

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate