fbpx

Scrie un comentariu

roman de la Viișoara

Viișorenii plătesc „oalele sparte” ale birocrației românești , unii dintre ei spun că nu mai apucă să vadă asfaltul mult promis de societatea aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj.

Este vorba despre Măsura 7.2 modernizare străzi în comuna Viișoara, proiect câștigat pe fonduri europene, lucrare adjudecată de firma SC Drumuri și Poduri Județene Cluj, care acum a intrat în insolvență.

Societatea a cerut o prelungire a perioadei de execuție a lucrărilor, inițial a fost avansată data de 1 iunie 2019, primarul Ioan Roman a acordat o prelungire de 4 luni a contractului cu obligația ca firma respectivă să termine lucrările începute.

Din păcate nu a fost așa, „Drumuri și Poduri Județene” a intrat în insolvență, lucrările sunt neterminate, iar de o lună și jumătate nimeni nu mai mișcă nimic pe șantier.

Este o adevărată bătaie de joc la adresa comunelor și a cetățenilor din mediul rural, o societate de stat își ia un angajament și ne lasă baltă, din câte știu și în insolvență pot continua lucrările, în speranța că se redresează financiar...domnul Călin Platon ne-a cerut o prelungire și a promis ferm că va termina lucrarea, acum și-a dat demisia, iar noi rămânem cu proiectul în aer. Lumea nu înțelege că nu ține de noi, eu ca primar am făcut ce trebuia, am mers și în audiență la Alin Tișe, nu am primit răspunsul pe care-l așteptam....ce că facem acum? O să ne vedem cel mai probabil în instanță! Se va face o evaluare a stadiului fizic al lucrării și vom scoate din nou la licitație ce a mai rămas de executat....ne chinuim să aducem 1 milion de euro la Viișoara, fonduri europene iar ei își bat joc de noi!” spune mâhnit primarul Iona Roman.

Edilul cere imperativ schimbarea legislației privind achizițiile publice ca astfel de lucruri să nu se mai repete.

SC Drumuri și Poduri Județene Cluj, aflată în subordinea Consiliului Județean, a fost cu un picior în groapa falimentului de câțiva ani. Deși a "mâncat" bani serioși din bugetul județului, situația societății nu s-a îmbunătățit. Ba mai rău, s-a înrăutățit de la un an la altul.

În altă ordine de idei la Viișoara urmează pe 25 august „Jocul la șură” din Urca, iar pe 7-8 septembrie zilele comunei, ocazie cu care vor fi inaugurate două obiective importante: este vorba despre târgul expozițional și noul corp de clădire al școlii realizat cu fonduri prin programul PNDL 1.

Recent primarul Ioan Roman s-a întors dintr-o delegație din Franța la care au participat zece persoane în perioada 10-15 iulie. Reprezentanții administrației locale dar și cetățeni din comună au participat la Ziua Franței, în orașul înfrățit Saint Calais.

Reamintim că din 1991 satul Urca este înfrățit cu localitatea Saint-Calais din Franța. Între cele două localități s-au stabilit relații de prietenie. Francezii au vizitat satul, l-au ajutat, au contribuit la repararea școlii și a căminului cultural. În 1999 echipa de dansuri populare a întreprins un turneu în Franța, iar de atunci schimburile de experiență continuă.

Vezi mai jos interviul integral:

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate