fbpx

BANNER vezeteu

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

liliana moldovan explicații

Lupta politică se acutizează la Ceanu Mare, meciurile electorale fiind la ordinea zilei între fostul primar Virgil Păcurar și actualul primar, Liliana Moldovan.

 

Liberalul Virgil Păcurar o acuză pe primărița PSD, de faptul că nu este capabilă că pună în funcțiune sistemul de alimentare cu apa din satul Boian, deși el este funcțional încă din luna Mai 2016, în plus vrea și branșamente gratuite  acolo unde rețeaua de apă a fost edificată.

Tovarășii din PSD Ceanu Mare, nu au fost în stare sa aducă nici un ban pentru finanțarea acestor branșamente, toate costurile fiind suportate de cetățenii din sat !

Pai cum tovarăși va puteți lauda cu această investiție, când voi nu reușiți sa faceți nici măcar recepțiile finale a acestor branșamente !

 

Iar ca voi sa dormiți liniștiți in posturile voastre bine plătite, vă anunțăm, ca s-au făcut demersuri și pentru branșamentele din satul Iacobeni , unde aceste lucrări vor fi urmărite și urgentate astfel încât si locuitorii din acest sat sa beneficieze cat mai repede de serviciul de alimentare cu apă !

 

Totodată sa discutat și posibilitatea extinderii rețelei de apa în trei localități din comuna Ceanu Mare, respectiv Strucut, Dosu Napului și Hodai-Boian !” conchide Virgil Păcurar.

În replică primărița Liliana Moldovan spune că în 8 ani de mandat Virgil Păcurar nu a făcut nimic, a deveni „activ” abia acum când nu mai ocupă această funcție deși avea timp în două mandate să realizeze ceea ce ea a făcut în trei ani de mandat pentru locuitorii comunei.

În plus administrația locală a comunei a cerut Companiei de Apă Someș să investească în modernizarea stației de pompare, dar societatea a replicat că nu are bani de așa ceva, atunci se întreabă retoric edilul „ cum să aibă bani de branșamente?”, în plus acestea nu au fost prinse în proiect!

Liliana Moldovan a amintit că și cetățenii de la Iacobeni și Ceanu Mare și-au făcut din resurse proprii branșamentele, deci nu ar fi echitabil ca acum primăria să subvenționeze pentru celelalte 45 de familii această lucrare, în condițiile în care unii au plătit din propriul buzunar pentru ea, iar ceilalți nu pot beneficia de gratuitate, doar că așa vrea „fostul” edil, Virgil Păcurar.

Liliana Moldovan a pornit în campania din 2016 cu două obiective importante, ambele realizate până la această oră: introducerea apei la Iacobeni și în satul Boian.

Cele două obiective au fost demarate în vechea administrație dar au rămas nefinalizate din pricina lipsei documentațiilor specifice și a finanțării.

La Iacobeni investiția în rețeaua de apă a început încă din anul 2009 cei 1,9 milioane de lei fiind acordați de Ministerul Dezvoltării prin programul PNDL 1.

În cazul satului Boian, lucrările au demarat în 2012 dar au fost încheiate la fel ca la Iacobeni în 2018.

În prezent spune primărița sunt deja în derulare alte proiecte pentru care actuala administrație locală a făcut demersuri importante. Spre exemplu la Hodăi Boian s-a obținut pe 4 iunie certificatul de urbanism pentru alimentare cu apă, iar la Ștrucut este un proiect regional pe județele Cluj și Sălaj pentru perioada 2014-2020. Acolo primăria Ceanu Mare a realizat din septembrie anul trecut studiul de fezabilitate, se merge pe o cofinanțare de peste 8.000 de euro și se are în vedere introducerea apei pe o distanță de 5 km.

Nici capela din Ceanu Mare nu a fost uitată dar procedurile birocratice pun „bețe în roate” proiectului pentru care se așteaptă avizul de oportunitate.

Probabil domnul Virgil nu știe că Ștrucutul este cuprins în acest proiect regional....cum nu știe că avem certificat de urbanism pentru apă la Hodăi Boian, cum nu știe că vom avea recepție la Valea lui Cati sau că vom depune pentru autorizare documentele pentru alimentare sat Bolduț. Deci nu înțeleg de ce colegii dânsului de partid sau prietenii vor să-l ridice în slăvi pentru niște nerealizări.

Acest om în ultimii 3 ani nu a făcut altceva decât să ne spună de apa din Boian, de branșamente etc...proiectele pentru branșamente sunt depuse la Compania de Apă Someș încă de anul trecut! Întreb compania de ce până astăzi nu au fost în stare să avizeze acele branșamente și să monteze ceasurile la populație?!....sunt proiecte depuse de către oameni de anul trecut din toamnă” explică Moldovan.

ceanumare1

ceanumare2

ceanumare3

ceanumare4

ceanumare5

ceanumare6

ceanumare7

ceanumare8

ceanumare9

 

 

 

 

 

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator