fbpx

Maxi Prest oferta termopane 2020

Icon Scrie un comentariu

dana manaila T

Lipsa forței de muncă afectează o bună parte din firmele de construcții din zona noastră. La Tureni primărița Dana Mănăilă are finanțare pentru două obiective importante, dar la licitație ofertanții nu se înghesuie.

Până acum ambele obiective au fost licitate de câte trei ori, dar nu au existat societăți care să dorească să construiască sala de sport precum și un proiect depus pe GAL, mansardarea școlii generale din Tureni, care este în aceeași situație.

Zilele trecute am fost la București chiar la directoarea Companiei Naționale de Investiți și am rugat-o , în măsura în care se poate, să mai posteze odată oferta pe sistemul național de achiziții publice și cu această ocazie solicit constructorilor din zonă să depună ofertele pentru că altfel riscăm să pierdem finanțarea. ...pentru cealaltă investiție, mansardarea școlii din Tureni, joi avem ședință de consiliu și vom decide ce facem,  pentru că vom fi pasibili de penalități...suntem în situația în care avem bani dar nu există forță de muncă!” explică primărița Dana Mănăilă.

În ceea ce privește lucrările la drumuri pe Măsura 7.2, au fost deja finalizate și se va trece la recepție. Este vorba despre 24 de străzi, majoritatea în satul Tureni, două străzi la Micești. Constructorul este societatea VIAROM, edilul de la Tureni spune că lucrările au fost finalizate în perioada contractuală și sunt de calitate.

Pe o altă măsură, la Comșești sunt în lucru alți 8 km. de drumuri, se speră ca pe 15 iulie să se treacă la o altă etapă de asfaltare pe programul PNDL.

Nu a fost abandonat nici proiectul de introducere a gazului metan la Tureni, în trei sate există dar în alte două, nu.

„Am discutat cu factorii de decizie și la Tureni avem o problemă gravă, vrem să extindem rețeaua de gaze pentru că alimentarea cu lemne este dificilă mai ales pentru persoanele vârstnice, în plus acestea s-au și scumpit în ultima perioadă...în trei sate avem gaze naturale, dar la Comșești și Micești nu.... am scos la licitație de 5 ori proiectul de introducere a gazelor, valoarea acestuia depășește 2 milioane de lei, dar nu s-au prezentat ofertanți!” precizează edilul.

Capela de la Tureni se speră să fie definitivată până în decembrie, se dorește de asemenea construcția unui teren de sport la Mărtinești etc.

Cu salubrizarea comunei există o problemă ca în majoritatea localităților. Societatea din Harghita a vrut să se retragă acuzând pierderi financiare mari, în cele din urmă a rămas dar nu se știe pentru cât timp?...

Transportul deșeurilor la Odorheiul Secuiesc este extrem de costisitor pentru societate, în condițiile în care administrația locală nu subvenționează acest serviciu.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator