m install
petlinii
nello construct

Primarul din Tritenii de Jos, Valer Sașa, a fost achitat de Curtea de Apel! Inițial, a primit 2 ani de închisoare!

floris

Curtea de Apel Cluj a admis apelul declarat de primarul din Tritenii de Jos și a desființat în întregime hotărârea Judecătoriei Turda prin care Valer Sașa era condamnat la 2 ani de închisoare, pentru abuz în funcție.

 

”În baza art. 421 pct. 2 lit. a C.proc.pen., admite apelul declarat de către apelantul – inculpat S.V., împotriva sentinţei penale nr. 57/13.02.2019 a Judecătoriei Turda, pe care o desfiinţează în întregime în latura penală şi civilă şi, judecând în fond, În baza art. 396 alin. 5 CPP cu referire la art. 17 alin. 2 CPP şi art. 16 alin. 1 lit. b CPP achită pe apelantul – inculpat S.V., pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, prev. de art. 297 alin. 1 C.pen.”, se menționează în Hotărârea 750/2019, dată azi în Dosarul 1326/328/2018. Decizia este definitivă!

Inițial, Judecătoria Turda l-a condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare, însă hotărârea menționa și faptul că i se interzice dreptul de a candida pentru o funcție publică, după ce decizia rămâne definitivă. Practic, dacă decizia ar fi rămas cea stabilită de instanța de la Turda, Valer Sașa nu ar fi avut dreptul de a candida la alegerile locale din anul 2020!

Citește și:

Primarul din Tritenii de Jos a fost condamnat la 2 ani de închisoare!

Primarul din Tritenii de Jos mai are un dosar penal pe rol. Acest dosar este în faza de apel, după ce Judecătoria Turda l-a condamnat la 4 ani de închisoare, fiind acuzat de participaţie improprie la abuz în serviciu în formă continuată (11 acte materiale). Valer Sașa nu și-a recunoscut fapta și a spus că este nevinovat.

Pe lângă cei 4 ani de închisoare, edilului din Tritenii de Jos i s-a interzis și dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și dreptul de a ocupa o funcție ce implică exercițiul autorității de stat, pentru o perioadă de 3 ani.

Acest dosar încă nu are stabilit un termen de judecată la Curtea de Apel Cluj.

Citește și:

Primarul din Tritenii de Jos, condamnat la 4 ani de închisoare!

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: