fbpx

Maxi Prest oferta termopane 2020

Icon Scrie un comentariu

valer sasa

Curtea de Apel Cluj a admis apelul declarat de primarul din Tritenii de Jos și a desființat în întregime hotărârea Judecătoriei Turda prin care Valer Sașa era condamnat la 2 ani de închisoare, pentru abuz în funcție.

 

”În baza art. 421 pct. 2 lit. a C.proc.pen., admite apelul declarat de către apelantul – inculpat S.V., împotriva sentinţei penale nr. 57/13.02.2019 a Judecătoriei Turda, pe care o desfiinţează în întregime în latura penală şi civilă şi, judecând în fond, În baza art. 396 alin. 5 CPP cu referire la art. 17 alin. 2 CPP şi art. 16 alin. 1 lit. b CPP achită pe apelantul – inculpat S.V., pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, prev. de art. 297 alin. 1 C.pen.”, se menționează în Hotărârea 750/2019, dată azi în Dosarul 1326/328/2018. Decizia este definitivă!

Inițial, Judecătoria Turda l-a condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare, însă hotărârea menționa și faptul că i se interzice dreptul de a candida pentru o funcție publică, după ce decizia rămâne definitivă. Practic, dacă decizia ar fi rămas cea stabilită de instanța de la Turda, Valer Sașa nu ar fi avut dreptul de a candida la alegerile locale din anul 2020!

Citește și:

Primarul din Tritenii de Jos a fost condamnat la 2 ani de închisoare!

Primarul din Tritenii de Jos mai are un dosar penal pe rol. Acest dosar este în faza de apel, după ce Judecătoria Turda l-a condamnat la 4 ani de închisoare, fiind acuzat de participaţie improprie la abuz în serviciu în formă continuată (11 acte materiale). Valer Sașa nu și-a recunoscut fapta și a spus că este nevinovat.

Pe lângă cei 4 ani de închisoare, edilului din Tritenii de Jos i s-a interzis și dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și dreptul de a ocupa o funcție ce implică exercițiul autorității de stat, pentru o perioadă de 3 ani.

Acest dosar încă nu are stabilit un termen de judecată la Curtea de Apel Cluj.

Citește și:

Primarul din Tritenii de Jos, condamnat la 4 ani de închisoare!

 

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator