fbpx

turdanews vot

Scrie un comentariu

sc Luna

În săptămână 10-14.06.2019  la Școala Gimnazială Luna s-au desfășurat o serie de activități în parteneriat cu Asociația  ENVIROTEAM  în vederea promovării Proiectului “Îmbunătățirea stării de conservare a speciilor și habitatelor de interes conservativ din situl Natura 2000 ROSCI0040 Coasta Lunii și Rezervația naturală Dealul cu fluturi”.

 

Scopul acestui proiect îl reprezintă crearea premiselor pentru înbunătățirea / menținerea stării favorabile de conservare a habitatelor și speciilor de interes comunitar pe suprafața sitului Coasta Lunii împreună cu Rezervația Naturală Dealul cu Fluturi.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

  • creșterea gradului de cunoaștere științifică a sitului și îmbunătățirea statutului de conservare a speciilor și habitatelor de importanță comunitară prin elaborarea măsurilor de management a speciilor și habitatelor și introducerea lor într-un plan de management coerent și viabil.
  • creșterea interesului și conștientizarea grupurilor țintă privind necesitatea protejării și conservării resurselor naturale din ariile naturale protejate vizate de proiect.
  • întărirea capacității instituționale și creșterea competențelor personalului Custodelui în vederea îmbunătățirii gestionării ariei naturale protejate vizate de proiect.

 Activitățile desfășurate în această săptămână au constat în acțiuni de educație ecologică și excursii tematice în zona rezervației, distribuirea de broșuri informative pentru elevi, precum și organizarea de seminarii  cu scopul creșterii gradului de conștientizare privind  valoarea  științifică a zonei  și consultarea comunității  locale în vederea elaborării unui plan de management integrat al rezervației.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate