fbpx

Scrie un comentariu

scoala gimnaziala viisoara

O unitate de învățământ din județul Cluj se poate mândri și în acest an cu statutul de școală europeană.

 

Școala Gimnazială din Viișoara alături de  Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Cluj-Napoca au obținut statutul de „Școală Europeană”.

Fiecare școală a primit certificatul „Şcoală Europeană 2019”, dar şi un premiu în valoare de 5.000 lei care va fi utilizat pentru dotarea unităților.

Unitatea de învățământ din Viișoara a obținut pentru prima dată acest statut în anul 2014.

Școala Gimnazială Viișoara a fost prima câștigătoare a acestui prestigios titlu dintre toate școlile din ruralul județului Cluj, reușind chiar performanța de a fi singura școală din mediul rural căreia i s-a decernat titlul respectiv în anul 2014.

Pentru a accede la titlul de Școală Europeană, unitățile înscrise în concurs au alcătuit dosare de candidatură în care au inclus formularul de candidatură, un portofoliu ilustrativ cuprinzând proiectele europene realizate și rezultatele obținute de elevii școlii la olimpiade și Evaluarea Națională, planul de dezvoltare instituțională, planurile manageriale din ultimii trei ani, precum și avizul inspectorului pentru gestionarea programelor comunitare și a problematicii de integrare europeană.

De-a lungul timpului administrația locală a investit sume consistente în dezvoltarea școlii de la Viișoara, primarul Ioan Roman spune că învățământul trebuie să fie pe primul plan, indiferent dacă vorbim despre mediul rural sau cel urban.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate