fbpx

Icon Scrie un comentariu

primar Mirela Vereș

În scurt timp administrația locală de la Călărași demarează asfaltările în comună, totul depinde însă de condițiile meteo.

 

Primărița Mirela Vereș amintea încă de la începutul acestui an de cele două mari proiecte pe fonduri europene destinate asfaltărilor în valoare de 2 milioane de euro.

Este vorba despre fonduri atrase pe Măsura 7.2 asfaltarea străzilor din Călărași și Măsura 4.3 – infrastructură rutieră. Pentru ambele s-a aprobat autorizația de construire, dar deocamdată ploile abundente nu permit începerea efectivă a lucrărilor.

De asemenea s-a semnat contractual de execuție pentru drumul comunal DC 62, s-au obținut avizele de urbanism și s-a stabilit firma câștigătoare.

Pentru satul Bogata se are în vedere asfaltarea unei străzi paralele cu drumul județean dar și realizarea unei parcări între blocuri și a unor alei pietonale, plus spațiile verzi aferente.

Satul Călărași-Gară va beneficia de o capelă pentru care s-a achiziționat deja un teren, s-a executat și proiectul tehnic al clădirii, investiția va fi edificată cu bani de la bugetul local al comunei, spune primărița Mirela Vereș. Se speră la finalizarea obiectivului în 2019.

Am ecologizat și zona vechiului IAS unde am scos tone de gunoaie, pe proiectul GAL Poarta Apusenilor avem 50.000 de euro, noi completăm restul sumei și vrem să achiziționăm un utilaj pe care să-l folosim la deszăpezire, dar și pentru cosit și întreținerea drumurilor comunale. De asemnea vom suplimenta camerele video de supraveghere din comună cu încă 4 în zona Bogata” explică Mirela Vereș.

Nu vor fi uitați nici copiii. Pe 2 iunie administrația locală de la Călărași pune la cale un amplu program de divertisment dedicat celor mici, care cuprinde întreceri sportive, spectacol de teatru susținut de actorii teatrului Aureliu Manea, karaoke, discotecă , desene pe asfalt și multe altele.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator