fbpx

Icon Scrie un comentariu

scoala Luna

Cu prilejul Zilei Internaționale a Familiei, la Școala Gimnazială Luna s-au realizat activități specifice, în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog, Cluj-Napoca.

 

Activitățile au fost desfășurate în cadrul Proiectului European NECENZURAT care reprezintă un program de prevenire a consumului de droguri în școli, adresat adolescenților cu vârste cuprinse între 12 și 13 ani având la bază modelul comprehensiv și al influenței sociale; România fiind printre cele șapte țări care au implementat acest program. Deoarece consumul de tutun, alcool sau droguri este un subiect actual care îi preocupă pe mulţi părinţi, am hotărât să realizăm activități comune părinți-elevi-profesori, prin intermediul cărora să oferim alternative de comunicare şi relaţionare cu copiii, astfel încât aceştia să poată lua decizii responsabile şi să adopte un stil de viaţă sănătos.

Au fost prezentate riscurile pe care le reprezintă abuzul de alcool sau obiceiul de a fuma între adolescenţi, două comportamente care pot avea un impact negativ asupra sănătăţii şi a bunăstării lor, pentru tot restul vieţii.

S-a consatat că existența unei relații de colaborare între școală și familie diminuează considerabil manifestarea comportamentelor negative în rândul elevilor.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator