fbpx

Icon Scrie un comentariu

primar Liliana Moldovan

La aproape trei ani de mandat primarul din Ceanu Mare, Liliana Moldovan se poate mândri cu o serie de reușite, dar există și nemulțumiri privind alocarea fondurilor de la Consiliu Județean Cluj „ discriminatorie și pe criterii politice”.

 

Liliana Moldovan a pornit în campania din 2016 cu două obiective importante, ambele realizate până la această oră: introducerea apei la Iacobeni și în satul Boian.

Cele două obiective au fost demarate în vechea administrație dar au rămas nefinalizate din pricina lipsei documentațiilor specifice și a finanțării.

La Iacobeni investiția în rețeaua de apă a început încă din anul 2009 cei 1,9 milioane de lei fiind acordați de Ministerul Dezvoltării prin programul PNDL 1.

În cazul satului Boian, lucrările au demarat în 2012 dar au fost încheiate la fel ca la Iacobeni în 2018.

Un alt proiect major realizat de actuala administrație locală este reabilitarea terenului sintetic de la Ceanu Mare, cu bani de la bugetul local, la ora actuală investiția este aproape amortizată dat fiind faptul că terenul de sport este închiriat frecvent pentru disputarea unor întreceri sportive.

S-a refăcut podul din satul Bolduț, aici Guvernul României a acordat 1,2 milioane de lei din fondul pentru situații de urgență, podul fiind grav afectat de inundațiile de anii trecuți. Tot în același context au fost alocați bani pentru DC66, drumul a fost reprofilat, s-au refăcut 57 de poduri și podețe.

Nu s-a uitat nici de asfaltarea satului Bolduț, singura lucrare de altfel, finanțată de Consiliul Județean Cluj.

Alte proiecte importante aflate în derulare sunt legate de extinderea sistemului de canalizare la Ceanu Mare, construire centru medical dar și capelă, toate la Ceanu Mare, acest obiectiv este finanțat de la bugetul local și se speră să devină funcțional în 2019.

Printre noile obiective ale administrației locale aflate în curs de implementare sunt: introducerea apei la Valea lui Cati dar și la Bolduț, asfaltare drumuri comunale, se vor depune în continuare proiecte pentru noile linii de finanțare deschise recent pentru asfaltare DC 57 și DC 66.

Extinderea rețelei de gaz la Cătunul Morii, continuarea procesului de cadastrare, reabilitarea vechii grădinițe, extinderea iluminatului public pietruirea drumurilor în toate satele, sunt alte deziderate alt actualei conduceri administrative.

O mare nemulțumire a primăriței Liliana Moldovan este legată de repartizarea fondurilor de la Consiliul Județean Cluj pentru obiective de investiții vitale pentru locuitorii comunei, o repartizare discriminatorie și pe criterii politice este de părere edilul, care nu aduce beneficii cenenilor „prinși la mijlocul” unei lupte electorale ce pare să nu se mai termine.

Am fost acuzată că nu am cerut bani de la Consiliu Județean Cluj, mărturie stau zecile de documente prin care am solicitat acest lucru și numerele de înregistrare primite de la registratură ....răspunsul a fost mereu același, ori nu sunt bani ori s-au distribuit „pe ochi frumoși”, primăriile liberale au primit sume mari, iar noi comunele conduse de primari PSD, ce a mai rămas, adică mai nimic! Chiar zilele  trecute a fost o adunare electorală la noi în satul Boian, o ședință organizată de conducerea liberală a județului la care eu nu am fost invitată, deși era o adunare publică...e  drept, suntem în campanie dar pentru europarlamentare, nu știu de ce a fost promovat acolo fostul primar, Virgil Păcurar, sau am încurcat eu campaniile? Nu știam că dânsul candidează la europarlamentare...chiar ne-am bucura să-l avem de candidat că toți am fi mândri să votăm un cenan la Parlamentul European” spune ironică primărița Liliana Moldovan.

Acestea fiind spuse, cel puțin deocamdată, fondurile pentru obiectivele de investiții la Ceanu Mare vin doar pe filiera locală, respectiv bani de la bugetul local și fonduri guvernamentale. Restul...e rest!  

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator