fbpx

Maxi Prest oferta termopane 2020

Icon Scrie un comentariu

daniela manaila

În acest an sume consistente de la bugetul local al comunei Tureni vor merge spre secțiunea de dezvoltare, mai exact spre obiectivele de investiții.

Primărița Dana Mănăilă a declarat pentru TurdaNews că bugetul în acest an se cifrează la 2,5 milioane de euro din care cca 60% sunt destinați secțiunii de dezvoltare.

Veștile nu sunt la fel de bune pentru secțiunea de funcționare, pentru care mai rămân aproximativ 500.000 de euro. Edilul spune că practic acești bani nu acoperă cheltuielile salariale pentru trimestrul 4 al anului 2019.

Stăm foarte prost la capitolul de funcționare... dacă analizez nu vom avea bani de salarii până la sfârșitul anului și nu putem muta banii de la un obiectiv la celălalt. Am primit fonduri foarte puține pentru că am fost penalizați că am avut un excedent la finele anului, dar excedentul sunt bani care erau pe proiecte. Am încercat să facem și economie cât se poate de mult pentru a plăti TVA-ul pe fonduri europene, asta este situația....cred că de prin octombrie punem lacătul pe primărie”, explică Dana Mănăilă.

În altă ordine de idei se lucrează în această perioadă la asfaltări în comuna Tureni, campanii de salubrizare sunt organizate periodic, iar impozitele și taxele locale se încasează chiar peste așteptări.

Edilul mai spune că de la bugetul local merg sume consistente și către persoanele cu handicap a căror indemnizații se plătesc tot de către administrațiile locale, la Tureni până acum sunt cel puțin 30 astfel de dosare în plată dar zilnic apar noi solicitări.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator