fbpx

Scrie un comentariu

Levi Viișoara

A început sezonul comercializării florilor la Viișoara. Horticultorii se întrec în a-și etala cele mai frumoase „exponate”. Prețurile sunt la fel ca cele de anul trecut.

Florile de primăvară cultivate în ghiveci au început să se vândă ca „pâinea caldă” la Viișoara, spune unul din cei mai cunoscuți horticultori din zonă, Ferencz Levente.

De la panseluțe, petunii, mușcate, până la garoafe sau o floare viu colorată numită popular „sporul casei” toate se găsesc în serele tânărului horticultor care și-a început afacerea în urmă cu 11 ani .

Levente Ferencz a transformat pasiunea sa pentru horticultură într-o afacere profitabilă, investițiile sale se întind de-a lungul mai multor ani în care a investit timp, muncă și bani în ceea ce astăzi putem numi „Raiul florilor”.

Viișoreanul a declarat pentru TurdaNews că într-o primă fază a investit în flori și legume, fonduri europene neramburasbile, bani cu care a început o afacere de familie, fonduri provenite din PNDR prin programul „tânărul fermier”.

Recent a început să dubleze capacitatea serelor și să vândă flori de sezon direct de acasă. Cumpărătorii îl caută în fiecare an și deja se poate mândri cu clienți fideli din întreg județul Cluj dar și din țară.

Horticultorul spune că a păstrat aceleași prețuri ca și anul trecut, o mușcată se cumpără la 6 lei, petuniile au prețuri între 8-10 sau chiar 15 lei cele mai mari, dar toată lumea pleacă mulțumită mai ales că fiecare are de unde alege din sutele de flori expuse în serele care se întind pe suprafețe vaste.

Doritorii îl pot găsi direct la locația serelor, Viișoara, strada Principală nr. 23 în vecinătatea bisericii maghiare sau la telefon: 0736.671.363.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate