fbpx

BANNER vezeteu

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

ziua politiei Tureni

În urmă cu o oră la Căminul Cultural din Tureni s-au desfășurat demonstrații ale poliției din Turda, exerciții tactice și detonare de material pirotehnic.

Toate activitățile au loc în avans, cu ocazia Zilei Poliției Române care se celebrează pe 25 Martie.

Anul acesta aniversăm 197 de ani de atestare documentară! Și pentru că vrem să sărbătorim împreună cu voi, cei în slujba cărora suntem, am organizat activități pe raza  întregului județ, în perioada 18 - 25 martie 2019.

Mascaţi, câini poliţişti, maşini, dispozitive de detectare a explozivilor şi de dezamorsare a bombelor, autospeciale de poliție rutieră, tehnica din dotare, toate vor putea fi admirate în această perioadă de copii, dar şi de cei mai mari, cu prilejul Zilei Poliţiei Române este mesajul IPJ Cluj.

Astăzi caravana poliției a ajuns la Tureni iar vineri este așteptată la Luna între orele 12-14.

Cei mici au admirat autolaboratorul criminalistic mobil destinat cercetării la faţa locului cu tehnica foto-video digitală, trusele specializate şi echipamentele criminalistice necesare descoperirii tuturor tipurilor de categorii de urme existente în câmpul infracţional. Au făcut cunoștință cu „mascații” de la trupele speciale, le-a fost prezentată tehnica din dotare dar și autospecialele de intervenție etc.

Poate cel mai spectaculos moment al zilei a fost demonstrația practică de capturare a unui infractor și de extragere a unui colet suspect dintr-o mașină dar și detonarea unei presupuse bombe. Totul cu concursul uni câine special antrenat pentru detectarea materialelor pirotehnice.

Nu în ultimul rând primărița Dana Mănăilă a transmis mesajul său cu ocazia zilei poliției române, vădit emoționată a amintit că și soțul său este un fost polițist cu ani „grei” în slujba comunității. Edilul a declarat pentru TurdaNews că în comuna Tureni rata infracționalității este foarte scăzută, este o comună liniștită în care primează siguranța persoanei și a bunurilor materiale.

 

  

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu Florea
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Eugen Pop
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate