fbpx

 
 
2 Comentarii

tvrcluj expropriere

Peste 370 de hectare de teren sunt expropriate cu 32 bani pe metru pătrat, iar vestea i-a șocat pe cei 1328 de oameni. Primarul comunei a făcut adrese către primul ministru, ministrul apărării dar și parlamentari de Cluj, anunță TVR Cluj.

 

În 2018, 1 hectare de teren se vindea cu valori între 20.000-40.000 de lei/hectar, iar autoritățile le oferă doar 3.200 lei/hectar, pentru teren expropriat. ”Este bătaie de joc la adresa cetățenilor din comuna Luna! Prețul este josnic!”, susține primarul Aurel Giurgiu.

Un investitor care a vrut să-și facă o plantație de cătină va fi despăgubit cu suma de 4.800 de lei, deși pe acel teren sunt 2.400 de plante, cu 2,5 euro bucata, adică doar achiziția plantelor a costat 6.000 de euro! De circa 6 ori mai mult decât prețul primit acum pentru terenul expropriat! Ba mai mult, timp de 4 ani de zile nu a recoltat nimic, pentru că așa este producția.

Și nu e singurul caz! Un alt investitor, care a venit în comună și pe 11 hectare a cultivat gazon, urmează și el să fie expropriat la ”un preț de nimic”. Paul Măjeri, investitorul din Bistrița care cultivă gazon în comună, spune că a cumpărat teren și prețurile reale sunt mult mai mari decât valoarea la care este acum despăgubit. ”Dar vreau să vă spun că prețul diferă și în funcție de mărimea terenului. Noi urmează să fim despăgubiți pentru 11 hectare și ceva, iar dacă vrem să cumpărăm 11 hectare ne-ar costa mult mai mult (n.r. prețul/hectar) decât am cumpăra un hectar”, spune Paul Măjeri.

Primarul Aurel Giurgiu reclamă și faptul că evaluatorul care a stabilit aceste prețuri era... din partea bazei militare, care este parte interesată.

Vezi mai jos știrea difuzată de TVR Cluj:

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Persoane în conversație:
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Marius · 10:16 07.03.2019
  Nu către MApN, Veorica şi parlamentari trebuie făcute adrese ci direct în instanţă, până la mama dracului, dacă e nevoie. Dacă terenul era al vreunui baronel local ar fi luat 3200 pe metrul pătrat, nu pe hectar.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Alin Marcov · 06:26 08.03.2019
  Bataia de joc fata de cetatenii acestei tari este continua, de la nastere pana la moarte !

  Inainte de 90' erau activistii si securistii. Acum de 30 de ani incoace sunt copii si nepotii lor, raspandaci de propaganda cripto- comunista, "ziaristi" fara obraz ( gen Antena # si altii), care lauda "realizarili" nemaipomenite in jefuirea tarii ! Dar cred ca ne-o si meritam putin: la alegeri stam acasa si lasam pe altii sa voteze. Sau mai rau, votam pe cei care promit aberatii si pomeni mai mari.
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate