fbpx

pmp 1300x300

PNL1300x300pxTrio

asacons montatorprefabricate

alde banner 728x90 06

diego banner mai2019

Scrie un comentariu

curtea de apel cluj

Curtea de Apel Cluj a menținut decizia dată de Tribunalul Cluj, în procesul dintre Comuna Petreștii de Jos și societatea Sistem Informatic Integrat E-Edministrație SRL, care s-au prezentat la mai multe primării din mediul rural, spunând că reprezintă unele instituții ale Statului, prezentând inclusiv legitimații false, iar apoi încheiau diverse contracte.

 

”Admite cererea de chemare în judecată formulată de către reclamanta COMUNA PETREȘTII DE JOS, în contradictoriu cu pârâta SISTEM INFORMATIC INTEGRAT E-ADMINISTRAȚIE S.R.L.. Constată nulitatea Acordului pentru implementarea sistemului informatic unitar de recuperare a creanţelor bugetare somaţie.ro încheiat între părţi la data de 14.07.2014. Dispune obligarea pârâtei la restituirea sumei de 25.750.82 lei, reprezentând sume de bani achitate de către reclamantă pârâtei, în temeiul actului atacat, precum şi plata dobânzii legale aferente acestei sume, de la data de 10.10.2016 şi până la restituirea efectivă a acesteia. Obligă pârâta la plata către reclamantă a sumei de 2000 lei, cheltuieli de judecată, reprezentând onorariu avocaţial (în valoare de 3.000 lei)”, arată soluția pe scurt a instanței.

Inițial, Tribunalul Cluj a dispus rezilierea contractului și returnarea sumei.

Primarul din Petreștii de Jos, Ioan Pârv, a făcut inclusiv o plângere penală, la DIICOT.

”După ce s-a pronunțat instanța, am vorbit aseară cu avocatul ca să facem demersurile necesare pentru recuperarea sumei de bani. Odată cu chemarea în judecată în civil, le-am făcut și plângere penală la DIICOT și am fost chemați de procurori ca să le explicăm cum s-a întâmplat! Au venit peste noi, ne-au fluturat niste legitimații în față că sunt de la ANAF și ne-au pus să încheiem contractul! De unde era să știu eu că legitimațiile sunt false!”, a declarat pentru Gazeta de Cluj primarul din comuna Petreștii de Jos, Ioan Pârv.

Acționarul majoritar al firmei SISTEM INFORMATIC INTEGRAT E ADMINISTRATIE SRL este offshore-ul dominican REMDA TEICHEL LTD, care are și funcția de administrator.  
CATRINOIU CATALIN PETRISOR este acționar minoritar în această societate. 

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, „şeful“ grupului infracţional era Cătălin Petrişor Catrinoiu. Lucian Boian, şi el implicat în dosar, îi coordona pe agenţii Daniela Bersu, Cătălin Adrian Ionescu şi Ion Matei Glăvan. Primarii semnau contracte cu două firme, Programul pentru Sporirea Capacităţii Administrative SRL şi Centrul pentru Activitatea Avertizorilor de Integritate SRL, primarii fiind convinşi că cele două societăţi au legătură cu instituţii de stat. Catrinoiu finanţa activitatea celorlalţi inculpaţi, iar Lucian Boian avea rolul de coordonator al grupului. Ceilalţi trei, Besu, Ionescu şi Glăvan, se ocupau de semnarea contractelor după ce erau instruiţi unde să meargă şi cum să facă, mai menționează Gazeta de Cluj.

 

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator