fbpx

pmp 1300x300

PNL1300x300pxTrio

asacons montatorprefabricate

alde banner 728x90 06

diego banner mai2019

Scrie un comentariu

cl MV feb

În ultima ședință de consiliu a lunii februarie aleșii locali de la Mihai Viteazu au discutat despre investiții, poliția locală, rețeaua școlară și participarea la un festival de muzică.

Primul proiect a vizat organizarea și structura rețelei școlare pentru anul 2019-2020 urmat de utilizarea sumei de 2,5 milioane de lei din excedentul bugetar pentru finanțarea cheltuielilor secțiunii de dezvoltare; inventarierea bunurilor ce alcătuiesc domeniul public al comunei;  Planul de acțiuni și de lucrări de interes local pentru repartizarea orelor de muncă pentru persoane majore din familia beneficiară de ajutor social pentru anul 2019; deplasarea unei delegații reprezentate de instructori și dansatori care vor participa la festivalul internațional „KVARNER FESTIVAL” o deplasare evaluată la peste 1.200 de euro bani de la bugetul local alocați ca taxă de participare la eveniment, de asemenea s-a discutat și despre norma de hrană pentru Poliția Locală din Mihai Viteazu, proiect care în cele din urmă a fost scos de pe ordine de zi.

Rețeaua școlară a rămas la fel ca anul trecut, aleșii locali au venit însă cu propuneri privind bursele școlare, în sensul creșterii acestora și ca sumă și ca număr de beneficiari. La Mihai Viteazu se acordă burse de merit, burse de studiu și burse de ajutor social. O problemă cu care se confruntă majoritatea unităților de învățământ este abandonul școlar, clase cu puțini elevi sau elevi care „migrează” la unități de învățământ din Turda cum este Josika Miklos.

În privința excedentului bugetar de 2,5 milioane de lei acesta a fost împărțit la obiective investiționale cum sunt clădirea primăriei, capelă și drumuri.

Norma de hrană a poliției locale a iscat controverse, unii consilieri și-au exprimat nemulțumirea legată de activitatea acestora sugerând să fie trimiși la Turda pentru a fi „școliți”. Alții au venit cu propunerea ca tura de noapte să fie eliminată, dar în același timp s-a ajuns la concluzia că nu este o idee bună având în vedere furturile care se petrec la adăpostul întunericului pe raza comunei, din contră numărul acestora ar trebui suplimentat. La fel și în timpul zilei, în apropierea unităților de învățământ există un singur agent care dirijează circulația și care nu face față solicitărilor, mai ales că acel segment de drum național este intens circulat de mașinile care tranzitează zona , pericolul de accidente fiind cu atât mai mare.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator