fbpx

Scrie un comentariu

primar Tureni

Cea de-a  XXII-a sesiune ordinară a Adunării Generale a Asociației Comunelor  din România se desfășoară până mâine la București.

 

La Sesiunea oficială ce are loc în sala Hotelului Rin Grand, intitulată sugestiv „Spațiul rural românesc, spațiu rural european”, zona noastră este reprezentată de primărița Dana Mănăilă de la Tureni și primarii Ioan Zeng de la Mihai Viteazu și Ioan Roman, edilul comunei Viișoara.

Primărița de la Tureni a declarat în exclusivitate pentru TurdaNews că subiectul principal de discuție și cel care vizează și comuna pe care o conduce este extinderea rețelei de gaze în mediul rural.

Am discutat cu factorii de decizie și la Tureni avem o problemă gravă, vrem să extindem rețeaua de gaze pentru că alimentarea cu lemne este dificilă mai ales pentru persoanele vârstnice, în plus acestea s-au și scumpit în ultima perioadă...în trei sate avem gaze naturale, dar la Comșești și Micești nu, am scos la licitație de 5 ori proiectul de introducere a gazelor, valoarea acestuia depășește 2 milioane de lei, dar nu s-au prezentat ofertanți! În aceste condiții am venit să discut cu specialiștii ce avem de făcut?” explică Dana Mănăilă.

Subiectele de discuție au mai gravitat în jurul învățământului și necesitatea introducerii toaletelor ecologice acolo unde acestea se află în curte, în privința sănătății primarii au semnalat faptul că nu sunt suficienți medici de familie în mediul rural.

Vicepremeirul Graţiela Gavrilescu a cerut primarilor să se implice mai mult, mai ales în proiectele de apă, canal şi reciclare a deşeurilor, de asemenea Ministrul sănătăţii, Sorina Pintea, a vorbit despre medicina de familie şi centrele de permanenţă, susţinând că există încă multe comune din ţară ai căror primari ar trebui să facă demersuri pentru înfiinţarea acestor centre .

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator