fbpx

Scrie un comentariu

viisoara monument

Astăzi de la ora 13 la Viișoara a avut loc inaugurarea oficială a monumentului eroilor din localitate, edificiu construit în parcul situat pe fostul amplasament al grădinii de vară.

 

Evenimentul a fost marcat de prezența ÎPS Andrei Andreicuț, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului care împreună cu un sobor de preoți au săvârșit slujba de parastas și au sfințit monumentul.

Nu au lipsit nici Prefectul de Cluj, Aurel Cherecheș, primarii localităților învecinate- Dorin Lojigan de la Câmpia Turzii, Aurel Giurgiu – Luna, deputații Horia Nasra și Cornel ITU, consilieri județeni și locali etc.

În calitate de gazdă primarul de la Viișoara – Ioan Roman le-a urat tuturor bun venit,  a vorbit despre importanța monumentului din localitate și despre eroii căzuți pe câmpurile de luptă, care indiferent de etnie trebuie păstrați în memoria colectivă e fiecăruia dintre noi.

Este un monument care stă sub simbolul crucii, mai mult cu o semnificație religioasă decât laică, îi mulțumesc domnului arhitect prof.univ. dr. Alexandru Păsat pentru viziunea sa....a realizat un monument de excepție demn de memoria înaintașilor noștri și de jertfa acestora. Noi viișorenii știm să ne cinstim eroii, trebuie să transmitem și generațiilor viitoare aceste principii, fără trecut nu avem nici prezent și nici viitor” subliniază edilul.

Înaintea acestui eveniment a avut loc la Casa de Cultură din localitate un simpozion intitulat „România 100 ani și Viișoara 700 de ani”.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator