fbpx

Scrie un comentariu

protest Rediu

Zilele trecute, TurdaNews informa despre clujenii care parcurg zilnic drumul spre satul Rediu, dinspre Vâlcele, și faptul că acești își distrug zilnic mașinile. 

 

Primarul comunei Aiton, Nicolae Făgădar, susține că președintele CJ Cluj, Alin Tișe, a promis de 11 ani repararea drumului, pe care îl au în subordine, dar nu s-a ținut de cuvânt.

Acum răbdarea oamenilor a ajuns la limtă, sătenii au ieșit în stradă la proteste, TVR Cluj a realizat un reportaj pe acest subiect menționând că numai o asfaltare nu va rezolva problema, este nevoie și de rigole pentru apele pluviale, în lipsa acestora asfaltul va fi spălat în câțiva ani../ „noi vrem sa atragem tinerii în sate, dar aceștia nu vor veni dacă nu le creăm condiții” mai menționează sursa citată.

Primarul comunei Aiton, Nicolae Făgădar, spune că de 11 ani are promisiuni de la Consiliul Județean Cluj că drumul va fi asfaltat și de 11 ani nu se face nimic. Acesta mai precizează că deși nu se găsesc bani pentru asfaltare, an de an Consiliul Județean, prin președintele Alin Tișe, semnează ordine de pietruire.

În replică Consiliul Județean afirmă că  sectorul de drum Vâlcele – Rediu – Aiton situat pe drumul județean DJ 103M, a fost inclus în Programul de lucrări de modernizare şi reabilitare aferent anilor 2016 – 2018, dar  câștigătorul serviciilor de proiectare nu și-a mai onorat obligațiile contractuale, în paralel a existat și o contestație la adresa câștigătorului. Această situație a fost tranșată în justiție, prin sentință hotărându-se anularea licitației serviciilor de proiectare și reluarea acesteia, mai titrează sursa citată.

Între timp se așteaptă condiții meteo favorabile pentru demararea lucrărilor de întreținere.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator