fbpx

Scrie un comentariu

liliana moldovan

Administrația locală a comunei Ceanu Mare își va concentra eforturile în acest an pe îmbunătățirea infrastructurii rutiere, extinderea rețelei de apă, definitivarea capelei și darea în folosință a dispensarului uman.

 

Acestea sunt doar câteva din obiectivele avute în vedere de primărița Liliana Moldovan, care deși se află la primul mandat, se mândrește cu câteva proiecte deja realizate, alimentarea cu apă la Iacobeni și Boian. Investițiile însă nu se opresc aici!

Anul trecut, au fost definitivate importante investiții pe infrastructură. Spre exemplu, s-a finalizat drumul comunal 66, la fel și podul peste Valea Largă.

Pe fonduri europene se derulează un singur proiect, introducerea apei pe cele două județe Cluj/Sălaj, primăria Ceanu Mare intră cu partea de cofinanțare pentru satul Ștrucut.

Pe parcursul lui 2018 a fost întăbulat și acordat parohiei din satul Bolduț un teren de 846 mp. pentru construirea unei biserici. Cea existentă este în stare avansată de degradare, nu are nici fundație și nu poate fi recondiționată.

Noul an vine cu alte priorități, printre ele se află și infrastructura rutieră, o sumă importantă de la bugetul local urmând să fie alocată spre această componentă.

Un proiect în derulare este cel de introducere a apei în Valea lui Cati, pe 14 ianuarie s-au depus documentațiile la Consiliul Județean pentru obținerea certificatului de urbanism pentru rețeaua de apă de la Bolduț etc.

„În luna decembrie am finalizat o parte din cadastrarea comunei, pentru acele sectoare în maxim 90 de zile o să avem primele cărți funciare. Zilele trecute s-a primit ordinul de începere a lucrărilor pentru continuarea cadastrării....vom continua în satele Bolduț, Iacobeni, Boian, Valea lui Cati și o parte din satul Ștrucut. Vor mai intra la cadastrare toate pășunile din comună....Recent am avut o întâlnire cu fermierii din zonă, de la Iacobeni mai exact, s-a derulat o discuție privind obligațiile acestora și nu numai, e normal să fie informați ca să nu avem discuții pe parcursul anului” subliniază Liliana Moldovan.

Legat de canalizare se speră ca în această lună să fie finalizată licitația , iar din februarie să fie desemnat un câștigător pentru demararea lucrărilor.

S-a încheiat un contract pentru construirea capelei la Ceanu Mare pe bani de la bugetul local, în privința dispensarului uman lucrările demarează în primăvară va fi un dispensar modern, cu două cabinete pentru medicii de familie, cabinet stomatologic, laborator de recoltat analize și nu numai.

Avem probleme majore pe partea de salubritate și amenzi neîncasate. Două capitole care permanent ne pun piedici. Avem neîncasați cam 3 miliarde de lei vechi din amenzi, suma a ajuns și la 5 miliarde dar între timp contravenienții au prestat muncă în folosul comunității” mai precizează edilul.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator