fbpx

Scrie un comentariu

aurel giurgiu Luna

După întâlnirea și dezbaterea publică din 11 ianuarie, cu cetățenii satului Luna afectați de exproprierea suprafețelor de pământ și publicarea HG 914.15.11.2018, cu prețurile derizorii de 0,32 lei/mp, privind lucrările de utilitate publică de interes național ”Realizare infrastructură zona operațională - în cazarma 1833 Câmpia Turzii / Baza Aeriană nr. 71 General Emanoil Ionescu”, primarul comunei Luna, Aurel Giurgiu, preocupat la maxim de situația creată și de urgența încadrării în termenele de contestație prevăzute de lege, a demarat în 17 ianuarie o amplă campanie de strângere de semnături individuale de la toți cetățenii afectați de expropriere, din satele Luna și Luncani.

”Am dat o dispoziție prin care tot personalul angajat al Primăriei Luna se va deplasa din casă în casă, în satele Luna și Luncani, la proprietarii de pământ afectați de exproprierile ce urmează să se facă, atât la autostradă, cât și la Baza Aeriană.

Am considerat că trebuie să ajutăm cetățenii în acest mod, în această activitate, având în vedere timpul răcoros, vârsta destul de înaintată a acestora și de a evita cozile și aglomerația, dacă îi chemam la Căminul Cultural sau Primărie.

Un alt motiv care m-a făcut să dau această dispoziție a fost și acela de a răspunde cu același respect și bun simț de care cetățenii satului Luna au dat dovadă la adunarea generală pe care am avut-o la Căminul Cultural. Vreau să vă spun că sunt mândru de lunenii mei, care la unison au înțeles că țara trebuie să se dezvolte, să progreseze, să-și mărească infrastructura de apărare, dar și ei vreau să fie respectați și să primească un preț normal și real pe suprafețele de pământ pe care moșii și strămoșii lor le-au dobândit cu msri sacrificii, în multe cazuri chiar cu sacrificiul suprem, după faptele de eroism și vitejie din cele două războaie moniale pentru eliberarea țării și a pământului sfânt al țării.

Am fost deosebit de încântat când am văzut că au apreciat Petiția făcută de mine către doamna Prim Ministru a României, că au înțeles că fac și voi face tot ce-mi stă în putință pentru a duce la bun sfârșit aceste demersuri.

Așa cum le-am promis, m-am întâlnit cu factori de decizie ai județului, respectiv cu domnul Prefect Ioan Aurel Cherecheș, cu juristul șef al Prefecturii și cu directorul general al Prefecturii. Întâlnirea a fost de bun augur, domnul prefect fiind întru totul de acord cu tot ceea ce am realizat până acum, asigurându-mă de toată susținerea dânsului pe lângă Guvernul României.

De asemenea, am avut întâlnire și cu conducerea PSD Cluj, domnul președinte Horia Nasra și cu totți senatorii și deputații de Cluj ai PSD, de la care am primit asigurări că vor fi alături de luneni în toate acțiunile și demersurile noastre, pentru ca noi să primim despăgubiri la adevărata și justa valoare a pământului.

Sigur că vom continua și cu alte metode pentru a demonstra și dovedi că cetățenii celor două sate sunt îndreptățiși să aibă parte de o expropriere corectă și onestă”, a spus primarul comunei Luna, Aurel Giurgiu.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator