fbpx

Scrie un comentariu

Ioan Roman Viișoara

Comuna Viișoara a beneficiat în 2018 de investiții importante, pe măsura bugetului alocat la începutul anului, unul din cele mai generoase de până acum

 

O importanță deosebită o au și fondurile europene atrase pentru infrastructură, modernizare cămine culturale etc.

Din fonduri europene pe Măsura 4.3 lucrările realizate cu firma Diferit au fost realizate în avans față de termenul prevăzut inițial.

Lucrarea avea ca termen martie 2019, societatea a terminat în avans lucrările contractate la noi respectiv modernizarea drumurilor de exploatație. Au făcut lucrări de bună calitate sunt oameni profesioniști și merită toate felicitările, o investiție de aproape 1 milion euro. Nu același lucru îl putem spune despre firma Consiliului Județean Cluj care face lucrări pe Măsura 7.2, s-a dat ordin de începere a lucrărilor în luna martie anul trecut, până în prezent sunt executate în proporție de 40%, cu întârziere și neprofesionist, am avut multe discuții cu firma Drumuri Județene , au o mare parte de vină erau la limita de insolvență, situația nu este rezolvată acolo și ne încurcă și pe noi, sperăm să-și onoreze contractul” subliniază primarul Ioan Roman.

Dincolo de Măsura 4.3 și 7.2, primăria Viișoara a câștigat un alt proiect european pe Măsura 7.6, pentru dotări la cele două cămine culturale din Viișoara și Urca în valoare de 540.000 euro, la final spune edilul „sperăm să avem nu două cămine culturale și adevărate case de cultură”, cu care să ne mândrim.

Printre obiectivele acestui an se numără și finalizarea lucrărilor la cele 6 clase ale școlii gimnaziale, dar și definitivarea târgului expozițional, se speră ca în câteva luni, ambele să fie date în folosință.

Primarul Ioan Roman a declarat într-un interviu în exclusivitate pentru TurdaNews că Viișoara va avea un târg expozițional care se construiește acum, cel mai probabil acesta va avea loc în fiecare zi de sâmbătă, fiind invitați toți crescătorii de ovine, cabaline, păsări și nu numai, să prezinte cele mai frumoase exemplare, într-o expoziție cu vânzare, dar târgul va avea și o componentă educativă, elevii de la școli urmând să fie implicați în proiect. Cel mai probabil și Ziua Recoltei urmând să se desfășoare în aceeași locație.

În acest an vor continua lucrările la trotuare pe DJ 150, modernizare rigole la Viișoara și Urca. Nu va fi neglijat nici cadastrul general sau PUG-ul comunei, vor fi împădurite alte 48 de hectare de teren degradat, se va extinde rețeaua de gaz metan către fostul IAS, la fel și cea de curent electric.

Se așteaptă cu nerăbdare și implementarea proiectului european derulat de Compania de Apă Arieș și implicit extinderea canalizării la Urca, după introducerea utilităților urmând asfaltările în acea zonă.

Pietruirea drumurilor de hotar și inaugurarea în februarie a monumentului eroilor de la Viișoara, sunt ale deziderate ale actualei administrații locale.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator