fbpx

1 Comentariu

aurel giurgiu Luna

Primarul comunei Luna, Aurel Giurgiu, a depus un memoriu către Prim-Ministrul României, Viorica Dăncilă, în care menționează nemulțumirile celor cărora li s-au expropriat terenurile la prețuri foarte mici, pentru realizarea autostrăzii și extinderea bazei militare aeriene.

 

Primarul arată că prețul de expropiere, respectiv 0,30 lei/mp pentru terenul de la autostradă și 0,32 lei/mp pentru terenul de la baza militară aeriană, este !exagerat de scăzut”, comparativ cu prețul real de tranzacționare al terenurilor în zonă, dând exemplu că alte comune de pe traseul autostrăzii primesc valori de 3-4 ori mai mari. Aurel Giurgiu menționează că în cursul anului 2018, la Luna s-au vândut terenuri agricole în extravilan cu 12.000-40.000 de lei pe hectar (despăgubirile acordate de Stat sunt la valoarea de 3000-3200 lei/ha).

”La ora actuală, informându-ne atât din Monitoarele Oficiale cât și din presă, nicăieri în România nu s-au mai făcut exproprieri la aceste prețuri jignitor de mici, Guvernul fiind pasibil de a crea un precedent foarte periculos care ar putea periclita proiectele de viitor în ceea ce privește infrastructura țării. Nicăieri în țara noastră nu se vinde un hectar de teren cu 3000 de lei

După cum știți, aceste terenuri, proprietate a țăranilor noștri, s-au câștigat cu mari sacrificii, cu renunțări la o viață mai bună, cu înfometarea familiilor lor și în multe cazuri cu sacrificiul suprem, aceștia dându-și viața pe toate câmpurile de luptă pentru eliberarea pământului sfânt al țării și al altor state din Europa.

De aceea considerăm că este imperios necesar să nu pătăm memoria înaintașilor și jertfa eroilor noștri pentru bani. Vă rugăm în numele tuturor celor 4.705 locuitori ai comunei Luna să procedați la reanalizarea și modificarea Hotărârilor de Guvern”, a transmis edilul comunei Luna.

În adresa sa, primarul Aurel Giurgiu face referire și la calitatea extraordinară a acestor terenuri, motiv de nemulțumire pentru proprietari, care au primit sume derizorii. Pe de altă parte, oficialul comunei face referire și la faptul că evaluarea terenurilor pentru extinderea bazei aeriene s-a efectuat de experți ai UM 02444 Sibiu, care sunt parte implicată direct în acest proiect (prin Ministerul Apărării Naționale), motiv pentru care nu ar fi legală. Totodată, până la această oră Primăria Luna nu a primit niciun document privind modul în care s-a făcut evaluarea, iar locuitorii cărora li s-a expropriat terenul sunt nemulțumiți, acuzând atât autoritățile locale, cât și cele centrale.

”Doamnă Prim-Ministru, în numele cetățenilor comunei Luna vă rugăm să dispuneți reevaluarea cât mai urgentă a terenurilor afectate de cele două obiective, pentru ca dreptatea să triumfe, iar proprietarii de teren să primească prețul real și corect care se practică în zonă”, și-a încheiat edilul comunei Luna adresa transmisă la București.

În zonă sunt circa 1.000 de persoane care sunt afectate de despăgubirile la un preț foarte mic.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    Ani · 19:50 14.01.2019
    Daca cei dezavantajati sunt toti vechii proprietari ai terenurilor, atunci mi se pare corect sa fie nemultumiti. Cei care au cumparat teren acolo doar să se îmbogățească merită acest preț mic.Nu știu situația exactă, dar cred că printre cei 1000 de proprietari există și samsari!!!
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator