fbpx

Icon Scrie un comentariu

mirela veres Calarasi

Primăria din Călărași derulează două proiecte importante pe fonduri europene, în valoarea de aproximativ 2 milioane euro.

 

Acestea fac referire la infrastructura rutieră/agricolă, unde s-a semnat contractul de execuție a lucrărilor, celălalt proiect vizează modernizarea străzilor în localitatea Călărași.

În continuare se dorește asfaltarea străzilor de la Călărași și Bogata care nu sunt cuprinse în proiectul de pe Măsura 7.2

Pe rețelele de socializare au apărut adevărate dispute privind drumul de legătură dintre Câmpia Turzii și Călărași, cei care-l tranzitează au ajuns la limita răbdării și dau vina pe administrația locală pentru starea acestuia.

Cu toate acestea mulți nu cunosc faptul că drumul respectiv este cuprins într-un program de reabilitare pe PNDL 2, au apărut 4 ofertanți, dar s-a prelungit perioada de depunere a clarificărilor, cu alte cuvinte hățișurile birocratice pun obstacole în realizarea obiectivului, cel puțin până în primăvara aceasta.

Satul Călărași-Gară va beneficia de o capelă pentru care s-a achiziționat deja un teren, s-a executat și proiectul tehnic al clădirii, investiția va fi edificată cu bani de la bugetul local al comunei, spune primărița Mirela Vereș.

Anul trecut amintim că de la bugetul local au fost alocate sume pentru construirea a două terenuri de sport, cu gazon artificial la Bogata și Călărași GARĂ.

În 2019 administrația locală va aloca sume importante pentru cele două școli din comună unde sunt necesare modernizări și reparații la instalația electrică, termică dar și la rețeaua de apă.

Prin programul național de cadastru s-au încheiat lucrările cadastrale pentru un sector din Bogata și s-a început și la Călărași Gară. De asemenea la Călărași și Călărași Gară se vor executa lucrări pe infrastructura de apă-canal prin pasul II al proiectului european derulat de compania de Apă Arieș, comuna și-a achitat partea de cofinanțare aferentă acestui an” subliniază Mirela Vereș.

Programul de salubrizare funcționează la „cote normale” precizează edilul, taxa aplicată persoanelor fizice este de 9 lei/persoană, iar acolo unde casele nu sunt locuite 9 lei/gospodărie, persoanele juridice plătesc o taxă ceva mai mare, de 80 lei.mc.

Va continua și programul de supraveghere video a comunei, pentru a descuraja faptele antisociale, capela de la Bogata a fost branșată la rețeaua de energie electrică, de asemenea o stradă din același sat unde s-au edificat construcții noi va beneficia de racordarea la energie electrică.

Se mai dorește achiziția unui utilaj de deszăpezire, până acum operațiunea s-a realizat în regie proprie, existând o firmă care a oferit un tractor cu lamă pentru a curăța drumurile de zăpada așternută în cantități mari. Intervenția drumarilor aflați în subordinea Consiliului Județean Cluj este benefică dar de multe ori insuficientă în perioadele în care ninge neîntrerupt de câteva ore.

Vezi mai jos interviul, intagral:

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator