fbpx

Icon Scrie un comentariu

primar Mihai Viteazu

Administrația locală de la Mihai Viteazu începe anul cu un excedent bugetar ca urmare a unor lucrări rămase nefinalizate în 2018.

 

Primarul Ioan Zeng a acordat un interviu în exclusivitate pentru TurdaNews în care a menționat obiectivele îndeplinite anul trecut, dar și proiectele ce vor fi puse în aplicare în 2019. Printre acestea se dorește realizarea unei tabere școlare în Cheile Turzii, construire arhivă nouă și azil de bătrâni, nomenclator stradal, muzeu dar și introducerea cablurilor de telefonie în subteran, un proiect care a fost realizat și la Câmpia Turzii.

A fost un an bun în care am făcut cam 90% din ceea ce ne-am propus. Probleme am avut la achiziții dar și cu firmele care nu au suficienți angajați sau nu au utilaje, abandonează lucrările etc. Investițiile în canalizare la Mihai Viteazu au avut prioritate. Este un proiect mare realizat aproape în întregime, s-a întins pe durata a 5 ani în decembrie am făcut recepția finală sperăm ca la primăvară cetățenii să facă racordurile” explică Zeng.

Edilul mai spune că urmează canalizare și în cartierul Tineretului dar și la Cheia și Cornești prin proiectul derulat de Compania de Apă Arieș.

S-a finalizat iluminatul public la Cheia, tot în satul Cheia a fost realizată rețeaua de apă potabilă „prin cădere”, astfel că nu mai există probleme cu presiunea la consumatorii casnici.

Podurile de la Cheile Turzii și la vărsarea răului Hășdate în Arieș au fost edificate pe bani guvernamentali, aproximativ 2,8 milioane lei/ capela de la Cheia este construită în proporție de 90% ea va fi dată în folosință în primăvară/ alimentarea cu curent a noii primării a costat și ea câteva zeci de mii de euro/ amenajarea terenului de fotbal la Cornești reparații la Școala Mihai Vodă, extinderea cimitirului nou și achiziția unor imobile unde se va construi arhiva, muzeul, o parcare modernă și alte anexe au fost doar câteva din obiectivele administrației locale de anul trecut.

Tot atunci s-a făcut achiziția unei tabere pentru copii la Cheile Turzii, care se va transforma într-o tabără internațională multidisciplinară.

Probleme sunt cu firma din Bistrița care a câștigat licitația pentru asfaltarea drumurilor pe fonduri europene, are ca termen de finalizare al lucrării luna octombrie, iar din cei 8,8 km. a asfaltat cam 10% din suprafața prevăzută. Primarul Ioan Zeng spune că se gândește serios să rezilieze contractul și să organizeze o nouă licitație.

Primarul a mai menționat și edificarea căminului de la Cornești care se apropie de finalizare, organizarea unei licitații pentru achiziția utilajelor de deszăpezire, câștigarea proiectului de introducere a internetului gratuit în spații publice, continuarea lucrărilor de canalizare și a asfaltărilor și în acest an, extinderea rețelei de gaze naturale la Cornești, Cheia și Mihai Viteazu etc.

O nemulțumire constantă a edilului rămâne neplata amenzilor de circulație, acestea cumulativ depășesc 1,1 milioane lei! O sumă extrem de mare care dacă ar intra la bugetul local ar fi destinată secțiunii de dezvoltare și implicit realizării de noi obiective.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator